ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Τέλος η υποχρεωτική μάσκα από την 28η Ιουνίου

Ιταλία: Τέλος η υποχρεωτική μάσκα από την 28η Ιουνίου
AP Photo/Alessandra Tarantino

Η Ιταλία θα τερματίσει τη Δευτέρα 28η Ιουνίου την υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας σε εξωτερικούς χώρους, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα

«Από την 28η Ιουνίου θα βάλουμε τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους», ανήγγειλε μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο κ. Σπεράντσα, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση θα έχει εφαρμογή στις «λευκές ζώνες», όπου η εξάπλωση του ιού έχει μειωθεί περισσότερο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα ισχύσει σε όλη τη χώρα, πλην της μικρής Κοιλάδας Αόστα .
Της απόφασης είχε προηγηθεί θετική γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής η οποία συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η επιτροπή έκρινε ότι η μάσκα δεν απαιτείται πλέον να φοριέται υποχρεωτικά στις «λευκές» περιοχές, αλλά πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη σε περίπτωση κινδύνου εξαιτίας συναθροίσεων.

Τη Δευτέρα 28η Ιουνίου όλες οι περιφέρειες της Ιταλίας αναμένεται να είναι «λευκές», κατά τις προβλέψεις των ειδικών.

Χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας κατέγραψε 21 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 495 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Σε αρκετές περιοχές δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος.

Η Ιταλία, η πρώτη χώρα της Ευρώπης όπου εντοπίστηκε εστία της πανδημίας, το πρώτο τρίμηνο του 2020, έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 127.291 θανάτους επί συνόλου 4,25 καταγεγραμμένων μολύνσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ