ΚΟΣΜΟΣ

Νεφροί 40 κιλών ο καθένας: Βρετανός με σπάνια πάθηση θα υποβληθεί σε δύσκολη επέμβαση

Νεφροί 40 κιλών ο καθένας: Βρετανός με σπάνια πάθηση θα υποβληθεί σε δύσκολη επέμβαση
CNNi

Σε μια σοβαρή επέμβαση αναμένεται να υποβληθεί τον επόμενο μήνα ένας άνδρας από το Ουίντσορ της νότιας Αγγλίας, ο οποίος πρέπει να αφαιρέσει τους δύο υπερμεγέθεις νεφρούς του.

Ο Γουόρεν Χιγκς πάσχει από πολυκυστική νεφρική νόσο, με τους νεφρούς του να έχουν διογκωθεί τόσο πολύ που πλέον υπολογίζεται πως ζυγίζουν περίπου 40 κιλά ο καθένας.

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος στο CNNi, έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, καθώς έχει υποστεί εγκεφαλικά και παρουσίασε ανευρύσματα.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο ίδιος στην σελίδα GoFundMe υπέστη ένα σοβαρό εγκεφαλικό πριν από 15 χρόνια λόγω της ασθένειάς του.

Ακολούθησαν άλλα έξι μικρότερα εγκεφαλικά.

«Είναι μια φρικτή, απαίσια, απαίσια νόσος» είπε ο ίδιος, αναφέροντας παράλληλα πως οι νεφροί του είναι πλέον τόσο μεγάλοι που δεν μπορεί να αναπνεύσει σωστά.

«Πιέζουν τους πνεύμονές μου» είπε χαρακτηριστικά ο 54χρονος.

Η νόσος αυτή προκαλεί την εμφάνιση κυστών πάνω στους νεφρούς ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μειώνεται η λειτουργία των οργάνων.

Στην περίπτωση του Χιγκς, οι νεφροί δουλεύουν κανονικά αλλά έχουν διογκωθεί δραματικά.

Οι γιατροί δεν είναι βέβαιοι για το ακριβές μέγεθός τους, ωστόσο εκτιμούν ότι ο κάθε νεφρός ζυγίζει πλέον 30 με 40 κιλά.

Μάλιστα, ο Χιγκς είπε στο CNNi ότι ένας χειρουργός τού είπε πως οι νεφροί του είναι μεγαλύτεροι από του ανθρώπου που κατέχει το σχετικό Ρεκόρ Γκίνες.

Το ρεκόρ Γκίνες κατέχει αυτή τη στιγμή ένας άνδρας από το Ντουμπάι, οι νεφροί του οποίου ζύγιζαν 4,25 κιλά όταν αφαιρέθηκαν.

«Σου κλέβει αργά και σταθερά τη ζωή» είπε ο Χιγκς, αναφερόμενος στη νόσο που πλέον καθορίζει τη ζωή του.

Πριν αρρωστήσει, ο 54χρονος συμμετείχε σε αγώνες ποδηλασίας και τρίαθλα αλλά τώρα πια δεν μπορεί.

Στις 12 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο, όμως, ένα δύσκολο και περίπλοκο χειρουργείο για να αφαιρεθούν και οι δύο νεφροί του.

«Είναι μεγάλη επέμβαση» είπε στο CNNi, και συνέχισε: «Ενέχει κινδύνους».

Ο Χιγκς θα χρειαστεί να ξεκινήσει αιμοκάθαρση μετά την επέμβαση και ενδεχομένως να χρειαστεί τρία ή τέσσερα χειρουργεία μετά από την πρώτη αυτή επέμβαση.

Ο ίδιος ελπίζει ότι θα πάνε όλα καλά και θα καταφέρει να δωρίσει τον ένα νεφρό στην επιστήμη.

Τον άλλο θέλει να τον βάλει μέσα σε μια μεγάλη γυάλα και να τον κρατήσει ως ενθύμιο.

«Θέλω να ανακτήσω και πάλι τον έλεγχο της ζωής μου» είπε ο ίδιος.

Ο 54χρονος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Ουίντσορ, και πολλοί συμπολίτες του συνδράμουν στην καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων που έχει ξεκινήσει για να καλύψει τα έξοδα της ανάρρωσής του.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ενός ηλεκτρικού τρίκυκλου, που θα βοηθήσει τον Χιγκς να σηκωθεί και πάλι στα πόδια του και να ξαναβρεί τη φόρμα του.

Και τι έχει λείψει περισσότερο στον 54χρονο τα τελευταία χρόνια;

Να συμμετέχει σε αθλητικά γεγονότα με τον 19χρονο γιο του Σεμπάστιαν.

«Θα ήθελα να επανέλθω, να κάνω την ποδηλασία μου και ίσως κάποιο αγώνα εμποδίων με τον γιο μου… Αυτό θα σήμαινε τα πάντα για εμένα» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Man with giant kidneys to have major surgery to remove both, by Jack Guy, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ