ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Στη δίνη της πανδημίας – Ακόμη 1.321 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19

Ινδία: Στη δίνη της πανδημίας – Ακόμη 1.321 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19
AP Photo/Ajit Solanki

 Περισσότερα από 54.000 νέα  κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν χθες στην Ινδία ενώ ο αριθμός των νεκρών τις τελευταίες 24 ώρες αυξήθηκε κατά 1.321 άτομα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας ανέρχεται πλέον 391.981 νεκρούς επί συνόλου 30 εκατ. μολύνσεων.

Στη λίστα των μολύνσεων η Ινδία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως πίσω μόνο τις ΗΠΑ.

Ινδοί επιδημιολόγοι όμως χαρακτηρίζουν υποτιμημένα τα επίσημα δεδομένα.

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 για τους ενήλικες άνω των 45 ετών είχε ανοίξει την 1η Μαΐου. Όμως μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί περίπου 275 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και μόλις το 4% του πληθυσμού της Ινδίας έχει εμβολιαστεί πλήρως. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιάσει 1,1 δισεκατομμύριο ενήλικες ως το τέλος του έτους.
«Η εκστρατεία ανοσοποίησης αναμένεται πλέον να επιταχυνθεί (…) ο ημερήσιος αριθμός των εμβολίων που χορηγούνται αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται να ενισχυθεί κι άλλο», δήλωσε ο Ραζίμπ Ντασγκούπτα, ειδικός της πολιτικής δημόσιας υγείας. Ωστόσο πρόσθεσε ότι κάποιες ανισότητες και η δυσπιστία των πολιτών εμποδίζουν την επιτυχία της εκστρατείας.
Η εκστρατεία ανοσοποίησης κατά της covid-19 στην Ινδία αντιμετώπισε πολλές καθυστερήσεις τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της έλλειψης εμβολίων, την ώρα μάλιστα που η χώρα ήταν αντιμέτωπη με ένα σφοδρότατο δεύτερο κύμα της επιδημίας από τα μέσα Μαρτίου ως τα μέσα Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ