ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην Δημοκρατική, νυν φανατική του Τραμπ, η πρώτη που καταδικάζεται για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

Πρώην Δημοκρατική, νυν φανατική του Τραμπ, η πρώτη που καταδικάζεται για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο
AP Photo/John Minchillo, File

Η Άννα Μόργκαν-Λόιντ, μια 49χρονη υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ από τη νότια Ιντιάνα, έγινε η πρώτη κατηγορούμενη που καταδικάστηκε για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ κατά την οποία πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν. 

Η Άννα Μόργκαν-Λόιντ, από την Ιντιάνα, πέρασε 10 λεπτά μέσα στο Καπιτώλιο, ούσα μέρος του πλήθους που στις 6 Ιανουαρίου εισέβαλε στο εμβληματικό κτήριο, διαμαρτυρόμενη για το εκλογικό αποτέλεσμα που οδήγησε στην εξουσία τον Τζο Μπάιντεν.

Της επιδικάστηκε πρόστιμο 500 δολαρίων ενώ επί τρία χρόνια απαγορεύεται να κατέχει όπλο και θα πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις ναρκωτικών. Θα πρέπει επίσης να εκτίσει 120 ώρες κοινοτικής εργασίας.

Η 49χρονη υποστηρίκτρια του πρώην προέδρου απέφυγε τη φυλακή γιατί δεν συμμετείχε στα βίαια γεγονότα και καταδίκασε εκείνους που το έκαναν λέγοντας στο δικαστήριο ότι «αισθάνθηκε ντροπή» εξαιτίας της έκβασης που είχε η αλληλέγγυα υποστήριξή της στον Τραμπ.

Η Άννα Μόργκαν-Λόιντ, η οποία μεγάλωσε σε οικογένεια Δημοκρατικών και υπήρξε και η ίδια τέτοια μέχρι την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2016, έγινε η πρώτη κατηγορούμενη που καταδικάστηκε σε σχέση με την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

«Θα ήθελα απλώς να ζητήσω συγγνώμη από το δικαστήριο, τον αμερικανικό λαό και την οικογένειά μου», δήλωσε η Μόργκαν-Λόιντ κατά τη διάρκεια της καταδίκης της την Τετάρτη.

«Ήμουν εκεί για να δείξω την αλληλεγγύη μου στον Πρόεδρο Τραμπ και ντρέπομαι που εξαιτίας αυτής υπήρξε μια άγρια ​​επίδειξη βίας. Δεν θα ήμουν ποτέ εκεί αν είχα ιδέα ότι θα εξελιχθεί έτσι». Και πρόσθεσε: «Δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μου», πρόσθεσε, να συμμετάσχω σε κάτι «τόσο επαίσχυντο για τον αμερικανικό λαό».

«Έμαθα ότι παρόλο που ζούμε σε μια υπέροχη χώρα, τα πράγματα πρέπει να βελτιωθούν» έγραψε στον δικαστή. «Οι άνθρωποι όλων των χρωμάτων πρέπει να αισθάνονται τόσο ασφαλείς όσο εγώ για να περπατήσω στον δρόμο». Η κυβέρνηση ζήτησε να καταδικαστεί όπως προαναφέρθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ