ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Επιστροφή της μάσκας καθώς η μετάλλαξη Δέλτα οδηγεί σε αύξηση κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Επιστροφή της μάσκας καθώς η μετάλλαξη Δέλτα οδηγεί σε αύξηση κρουσμάτων
AP/Oded Balilty

Έντονη είναι η ανησυχία στο Ισραήλ από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού,  κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο κύμα της πανδημίας.

Σημειώνεται πως η πρόσφατη επανεμφάνιση κορωνοϊού στο Ισραήλ μετά από «εκρήξεις κρουσμάτων» σε πολλά σχολεία, δεν άφησε τους Ισραηλινούς αδιάφορους.

Μία ημέρα μετά την αύξηση των ημερήσιων περιστατικών COVID σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, πολλοί Ισραηλινοί επέλεξαν να αποφύγουν το ρίσκο και να φορούν μάσκες παρά την ανάκληση της εντολής την περασμένη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόσφατη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ισραήλ πιστεύεται ότι προκλήθηκε από την είσοδο της παραλλαγής Δέλτα, η οποία προήλθε από την Ινδία, λόγω της έλλειψης ελέγχων στο αεροδρόμιο Ben-Gurion - την κύρια πύλη εισόδου της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του είπε ότι τον τελευταίο μήνα χιλιάδες ταξιδιώτες εισήλθαν στο Ισραήλ από χώρες υψηλού κινδύνου με αυξανόμενα ποσοστά λοιμώξεων κορωνοϊού.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκδηλώσεις περιστατικών σε δύο σχολεία στο Μοντίν και την Μπινγιαμίνα, με τη χώρα να καταγράφει πάνω από 100 νέα, κρούσματα ανα ημέρα, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.

«Πρέπει να φορέσω μάσκα για να αισθάνομαι ασφαλής», είπε η Νάσα, η οποία δεν έβγαλε τη μάσκα της καθ 'όλη τη διαδρομή με το λεωφορείο από την Πέτα Τίκβα στο Τελ Αβίβ την Τετάρτη το πρωί.

Η Ελισέβα, που μοιράστηκε το λεωφορείο με τη Νάσα, αρνήθηκε επίσης να μπει στο λεωφορείο χωρίς μάσκα. «Η ινδική παραλλαγή είναι εδώ, οπότε το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να φορέσουμε μια μάσκα», είπε.

Σημειώνεται πως σε εμπορικά κέντρα σε όλη τη χώρα υπήρχαν πολύ περισσότερα άτομα που φορούσαν μάσκες προσώπου την Τετάρτη από ό, τι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Όσοι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν μάσκες, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι μειονότητες.

Μεταξύ των υποστηρικτών της χρήσης μάσκας είναι η Όρνα Έλνερ, η οποία πέρασε την ημέρα για ψώνια στο εμπορικό κέντρο Dizengoff Mall στο Τελ Αβίβ. «Θα συνεχίσω να περπατώ με μάσκα όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, όπως λεωφορεία, τρένα και αεροπλάνα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ