Δεκαέξι νεκροί πρόσφυγες ανάμεσά τους τρία παιδιά από τουρκικά πυρά
Οι τουρκική συνοριοφυλακή πυροβόλησε και σκότωσε πρόσφυγες ενώ επιχειρούσαν να διασχίσουν την συροτουρκική μεθόριο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.
Δεκαέξι πρόσφυγες, μεταξύ τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν από πυρά φρουρών ενώ διέσχιζαν τα σύνορα προς την Τουρκία, κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σύμφωνα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Οι ίδιοι εκτιμούν ότι ο ακριβής αριθμός είναι υψηλότερος, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί. Σύμφωνα με μαρτυρίες διακινητών, η στάση της Τουρκίας σκλήρυνε τον Δεκέμβριο, μετά τις πιέσεις των ευρωπαίων να ανακοπεί η ροή μεταναστών προς την Ευρώπη. Επί τέσσερα χρόνια οι Σύροι ήταν σε θέση να διασχίζουν τα σύνορα χωρίς διαβατήριο.
Οι θάνατοι αυτοί φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την ανησυχία των ανθρωπιστικών οργανώσεων σχετικά με την αναγνώριση της Τουρκίας ως «ασφαλής τρίτη χώρα»
43ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ο Κ. Σταμούλης ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε σε 2 ώρες και 17 λεπτά
11:17
Καραμπόλα πέντε οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών - Κλειστές δύο λωρίδες κυκλοφορίας
11:08
43ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Με ρεκόρ 2 ώρες και 10 λεπτά ο πρώτος δρομέας – Η στιγμή που τερματίζει
11:00
Στόχος επίθεσης το οικονομικό κέντρο του Ριάντ - Ζημιές στον πύργο της Aramco
10:40