ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Μαϊάμι: Στους τέσσερις οι νεκροί, 159 οι αγνοούμενοι από την κατάρρευση του κτιρίου

Τραγωδία στο Μαϊάμι: Στους τέσσερις οι νεκροί, 159 οι αγνοούμενοι από την κατάρρευση του κτιρίου
AP/Gerald Herbert

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από μερική κατάρρευση κτιρίου που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης στο βόρειο Μαϊάμι, στην πολιτεία της Φλόριντα στις ΗΠΑ

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχές δεν έχουν καμιά πληροφορία για την τύχη 159 ανθρώπων, όπως δήλωσε την Παρασκευή η επικεφαλής των αρχών της κομητείας Μαίάμι-Ντέιντ.

«Ο αριθμός των ανθρώπων για την τύχη των οποίων δεν έχουμε καμία ενημέρωση έχει αυξηθεί σε 159.

Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε αύξηση του απολογισμού των νεκρών, που είναι πλέον 4», δήλωσε η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα σε συνέντευξη Τύπου.

Οι αρχές συνεχίζουν να ελπίζουν ότι θα βρουν επιζώντες στα χαλάσματα του κτιρίου που κατέρρευσε νωρίς χθες, παρά την έκταση της καταστροφής, δήλωσε η ίδια.

«Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης διότι διατηρούμε ακόμα την ελπίδα ότι θα βρούμε επιζώντες», δήλωσε η Λιβάιν Κάβα.

Νωρίτερα την Παρασκευή, Τουλάχιστον 99 άνθρωποι παρέμεναν αγνοούμενοι μετά το συμβάν στο Σέρφσαϊντ της Φλόριντα, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχουν επισήμως ανασυρθεί νεκροί και 12 νοσηλεύονται τραυματισμένοι.

Υπενθυμίζεται πως οι αμερικανικές αρχές δεν είχαν καμιά πληροφορία χθες Πέμπτη για την τύχη 99 ανθρώπων, το τμήμα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν οι οποίοι κατέρρευσε κοντά στο Μαϊάμι, εγείροντας φόβους πως ο απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ βαρύς.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και την εφημερίδα Miami Herald, τρεις άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί πως έχασαν τη ζωή τους, 12 τραυματίστηκαν – οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση – και 99 αγνοούνται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ