ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ρωσία: «Επελαύνει» η μετάλλαξη Δέλτα - Αναστολή εμβολιασμών λόγω έλλειψης δόσεων

Κορωνοϊός - Ρωσία: «Επελαύνει» η μετάλλαξη Δέλτα - Αναστολή εμβολιασμών λόγω έλλειψης δόσεων
AP Photo/Pavel Golovkin

Κεντρική περιοχή της Ρωσίας ανέστειλε σήμερα, Σάββατο, τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 εξαιτίας της έλλειψης δόσεων, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, τη στιγμή που η χώρα καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού από τα μέσα Ιανουαρίου εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

Η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των νέων κρουσμάτων, την οποία οι αρχές αποδίδουν στην υψηλή μεταδοτικότητα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού, αλλά και στην αργή πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού, με τους θανάτους να σημειώνουν χθες, Παρασκευή, αύξηση ρεκόρ, στη Μόσχα.

Μετά τις ελλείψεις στις εμβολιαστικές δόσεις, έγινε αναστολή των εμβολιασμών σε μερικά κέντρα εμβολιασμού στις περιοχές Μπασκίρια και Χαμπάροφσκ.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών Υγείας στην κεντρική περιοχή Ουντμουρτία, δήλωσαν πως οι εμβολιασμοί θα ανασταλούν μέχρι τη Δευτέρα, εξαιτίας μιας δυσχέρειας στον εμβολιασμό.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι το ζήτημα θα επιλυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, ανακοίνωσε πρόσθετες δαπάνες 346,80 εκατ. δολαρίων για τον τομέα της Υγείας και την περίθαλψη των ασθενών με Covid-19.

Μέχρι σήμερα, 21 εκατομμύρια Ρώσοι από το συνολικό πληθυσμό των 144 εκατομμυρίων κατοίκων της Ρωσίας έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, όπως ανακοίνωσε o υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, 21.665 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 619 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ