ΚΟΣΜΟΣ

Απειλεί με επιθέσεις στην Γερμανία ο ISIS

Απειλεί με επιθέσεις στην Γερμανία ο ISIS

O ISIS ανήρτησε φωτογραφίες στο Διαδίκτυο καλώντας τους Γερμανούς μουσουλμάνους να πραγματοποιήσουν επιθέσεις, όπως εκείνες των Βρυξελλών, στη Γερμανία, υποδεικνύοντας τα γραφεία της καγκελαρίου Μέρκελ και το αεροδρόμιο της Κολονίας-Βόνης ως στόχους, ανέφερε η υπηρεσία SITE που παρακολουθεί τους ισλαμιστικούς ιστοτόπους.

Οι εικόνες και τα γραφικά του Ισλαμικού Κράτους, που δημοσιεύθηκαν ευρέως σήμερα σε γερμανικά ΜΜΕ, περιλαμβάνουν συνθήματα στα γερμανικά που καλούν τους μουσουλμάνους να προβούν σε βίαιες ενέργειες εναντίον του "εχθρού του Αλλάχ".

Η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία, BKA, που επιτηρεί μαχητές με γερμανικά διαβατήρια οι οποίοι φέρεται να επιστρέφουν από αποστολές μάχης στη Συρία και στο Ιράκ, ανέφερε πως έχει γνώση των εικόνων και πως η δημοσιοποίησή τους δεν απαιτεί επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

"Γνωρίζουμε το υλικό αυτό και οι ειδικοί μας διεξάγουν ελέγχους", δήλωσε εκπρόσωπος της BKA. "Είναι σαφές πως η Γερμανία είναι στο στόχαστρο της διεθνούς τρομοκρατίας και πως μπορεί να γίνουν επιθέσεις, αλλά το υλικό αυτό δεν αλλάζει την αποτίμησή μας για την ασφάλεια".

Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας Χόλγκερ Μούενχ δήλωσε μετά τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες πως το Ισλαμικό Κράτος εμφανίζεται πρόθυμο να πραγματοποιήσει και άλλες "θεαματικές" επιθέσεις στην Ευρώπη καθώς υφίσταται ήττες στα πεδία της μάχης στο Ιράκ και στη Συρία.

Μία από τις εικόνες που μετέδωσε το Ισλαμικό Κράτος δείχνει έναν μαχητή με στρατιωτική στολή να στέκεται σε έναν αγρό και να κοιτάζει το αεροδρόμιο της Κολονίας-Βόνης με έναν υπότιτλο που λέει: "Αυτό που μπόρεσαν να κάνουν οι αδελφοί σας στο Βέλγιο, μπορείτε να το κάνετε κι εσείς".

κολονια

Μια άλλη εικόνα δείχνει το κτίριο της γερμανικής καγκελαρίας στο Βερολίνο να φλέγεται με έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους και ένα άρμα μάχης να στέκονται έξω από αυτό. Ο τίτλος λέει: "Η Γερμανία είναι πεδίο μάχης".

κολονια1

Ένα τρίτο γραφικό δείχνει ένα στρατιωτικό αεροπλάνο, το οποίο σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ είναι τύπου Tornado που χρησιμοποιεί η γερμανική Πολεμική Αεροπορία, με φόντο μια ορεινή περιοχή που αντιπαρατίθεται με ματωμένα πρόσωπα γυναικών και παιδιών – με προφανή σκοπό να δείξει τους αμάχους που, σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος, έχουν σκοτωθεί από αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές τις οποίες ελέγχει.
Ο υπότιτλος κάτω από αυτή την εικόνα λέει: "Θέλεις να συνεχίσεις να θρηνείς ή θα δράσεις επιτέλους;"

Και οι πέντε εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη (χθες) φέρουν τον λογότυπο Furat Media, που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το SITE.

Γερμανικά ΜΜΕ δημοσιοποίησαν επίσης ένα βίντεο όπου το Ισλαμικό Κράτος πανηγυρίζει για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο οποίο φαίνεται ένα πλάνο τριών δευτερολέπτων του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, το οποίο έχει ληφθεί προφανώς από ειδησεογραφικά πλάνα της γερμανικής τηλεόρασης.

Η εκπρόσωπος της BKA δήλωσε πως η αστυνομία γνωρίζει την ύπαρξη και αυτού του βίντεο και πως τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας είναι επαρκή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ