ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Δέλτα - Γερμανία: Στόχος να εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού

Μετάλλαξη Δέλτα - Γερμανία: Στόχος να εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού
AP Photo/Matthias Schrader

Αλλαγή στον εμβολιαστικό σχεδιασμό προωθεί η Γερμανία, θέτοντας ως στόχο οι εμβολιασμένοι να φθάσουν στο 80% του πληθυσμού της χώρας, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει νέο πανδημικό κύμα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσαν σήμερα Γερμανοί αξιωματούχοι του τομέα Υγείας, η χώρα θα έχει σύντομα στη διάθεσή της τόσες πολλές δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19, ώστε θα είναι σε θέση να προσφέρει δόσεις στους περαστικούς στα κέντρα των πόλεων ή σε χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Καθώς η ζήτηση εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων σε αρκετά ιατρεία, αυτό θα αλλάξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, προσθέτοντας ότι η χώρα είναι αναγκαίο να πιέσει ταχύτατα για τους εμβολιασμούς, προκειμένου να προλάβει μία έξαρση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση θα διαθέσει πέντε εκατομμύρια δόσεις σε περιφερειακά κέντρα εμβολιασμού την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και η φαρμακευτική εταιρία Moderna θα είναι σε θέση να διαθέσει τις διπλάσιες δόσεις από αυτές, που είχε αρχικά υποσχεθεί στη Γερμανία, δήλωσε ο Σπαν.

Αυτό θα σημαίνει ότι η Γερμανία, θα αλλάξει τακτική για έναν πιο αποτελεσματικό εμβολιασμό, προκειμένου να ενθαρρύνει αυτούς που καθυστερούν να εμβολιαστούν, προσφέροντας εμβόλια στους περαστικούς από τα κέντρα των πόλεων ή στις εκκλησίες και στα τζαμιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ