ΚΟΣΜΟΣ

Διαδήλωση στο Λονδίνο για την παράταση των περιορισμών λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Διαδήλωση στο Λονδίνο για την παράταση των περιορισμών λόγω μετάλλαξης Δέλτα
Από προηγούμενη διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων στη βρετανική πρωτεύουσα AP Photo/Frank Augstein

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα, Σάββατο, στο κέντρο του Λονδίνου, διαμαρτυρόμενοι για τους περιορισμούς στο πλαίσιο διαχείρησης της πανδημίας του κορωνοϊού, αφότου η κυβέρνηση Τζόνσον μετέθεσε για τον Ιούλιο την άρση των τελευταίων μέτρων εξαιτίας της «επέλασης» της μετάλλαξης Δέλτα.

Κρατώντας πλακάτ με τη λέξη «ελευθερία» και υπό τους ήχους ταμπούρλων και μουσικής, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, από το Χάιντ Παρκ μέχρι το Κοινοβούλιο.

«Είμαι εδώ επειδή πιστεύω ότι η καραντίνα μας στοίχισε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας» είπε ο Ίαν Μακόσλαντ, ο οποίος ταξίδεψε από το Ντέβον, στη νότια Αγγλία, μόνο για τον σκοπό αυτόν. «Είμαι πραγματικά εκνευρισμένος με την κυβέρνηση, όπως όλοι εδώ» προσέθεσε.

Φωνάζοντας «ντροπή σας!» οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν μπαλάκια του τένις στα παράθυρα της επίσημης κατοικίας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στην Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς και στο Κοινοβούλιο.

Παρά τους εμβολιασμούς και τη μακρά καραντίνα, από τον χειμώνα, εδώ και μερικές εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφεται αύξηση των μολύνσεων, που αποδίδεται κυρίως στη μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορωνοϊού.

Η παραλλαγή αυτή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και θεωρείται πολύ πιο μεταδοτική από τα προηγούμενα στελέχη. Σήμερα ανακοινώθηκαν περισσότερα από 18.000 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών και 23 θάνατοι.

Η επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης ανάγκασε την κυβέρνηση να αναστείλει για τέσσερις εβδομάδες, δηλαδή για τις 19 Ιουλίου, την άρση των τελευταίων περιορισμών.

Αφορά στο άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων, τη δυνατότητα να συγκεντρώνονται περισσότερα από έξι άτομα (ή μέλη πάνω από δύο νοικοκυριών) σε κλειστούς χώρους και τη δυνατότητα να σερβίρουν οι παμπ και ορθίους στο μπαρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ