ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα για το «ροζ σκάνδαλο» της Βρετανίας - Μετά το υπουργείο εγκατέλειψε και τον γάμο του ο Χάνκοκ

Έρευνα για το «ροζ σκάνδαλο» της Βρετανίας - Μετά το υπουργείο εγκατέλειψε και τον γάμο του ο Χάνκοκ
AP Photo/Matt Dunham, FILE

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας θα ερευνήσει πώς διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης ένα βίντεο, το οποίο δείχνει τον πρώην υπουργό Ματ Χάνκοκ να αγκαλιάζει και να φιλάει τη συνεργάτη του και είχε ως αποτέλεσμα ο υπουργός να εξαναγκασθεί να παραιτηθεί.

«Είναι ένα ζήτημα που γνωρίζω ότι θα εξετάσει το υπουργείο Υγείας για να γίνει κατανοητό πώς ακριβώς αυτή η μαγνητοσκόππση ... βγήκε από το σύστημα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας Μπράντον Λιούις στο Sky News προσθέτοντας πως το υπουργείο θα πραγματοποιήσει εσωτερική έρευνα.

«Αυτό που έκανε ο Ματ ήταν λάθος, το παραδέχθηκε, γι' αυτό ζήτησε αμέσως συγγνώμη για τη συμπεριφορά του και παραδέχθηκε πως αυτό που έκανε ήταν λάθος και τελικά γι' αυτό έλαβε την απόφαση ότι δεν μπορούσε να κρατήσει τη θέση του και να αποσπά την προσοχή από την ευρύτερη δουλειά που πρέπει να κάνουμε όλοι μας ... για να βγούμε από την πανδημία», πρόσθεσε ο υπουργός.

Την ίδια στιγμή, η κρυφή σχέση του Χάνκοκ με την κορυφαία σύμβουλο του -επίσης παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών- Κολαντάντζελο δεν είναι μια απλή περιπέτεια, όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, επικαλούμενα άτομα, από το στενό περιβάλλον του παραιτηθέντα υπουργού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, ο Ματ Χάνκοκ πριν υποβάλει την παραίτησή του χθες, είχε ήδη ανακοινώσει στη σύζυγό του από την περασμένη Πέμπτη -γνωρίζοντας ότι θα αποκαλυφθεί η σχέση του με τη σύμβουλό του- ότι οι δρόμοι τους θα χωρίσουν οριστικά.

Σύμφωνα με φίλους του 42χρονου παραιτηθέντα υπουργού και της συμβούλου του που επικαλείται η εφημερίδα, η σχέση τους ξεκίνησε πριν από περίπου έξι εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι Χάνκοκ και Κολαντάντζελο είχαν γνωριστεί χρόνια πριν στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Mετά την παραίτηση του Ματ Χάνκοκ τα ηνία του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας ανέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ