ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ρωσία: Ρεκόρ θανάτων 24ώρου στη Μόσχα καθώς «καλπάζει» η μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός - Ρωσία: Ρεκόρ θανάτων 24ώρου στη Μόσχα καθώς «καλπάζει» η μετάλλαξη Δέλτα
AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, αριθμό ρεκόρ θανάτων που οφείλονται στον κορωνοϊό κατά το τελευταίο 24ωρο, με την επιδημιολογική εικόνα να επιδεινώνεται εν γένει στη Ρωσία εξαιτίας της διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που μεταδόθηκαν από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η Μόσχα κατέγραψε 144 νεκρούς μέσα σε 24 ώρες, τον βαρύτερο απολογισμό από την αρχή της πανδημίας.

Χθες, Σάββατο, ήταν η δεύτερη πόλη της χώρας, η Αγία Πετρούπολη, αυτή που είχε καταγράψει ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων, με 107 νεκρούς.

Συνολικά η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 20.538 νέα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνοντας τον απολογισμό της χώρας αφότου άρχισε η πανδημία σε 5.451.291 κρούσματα.

Η ειδική ομάδα που έχει σχηματίσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε πως 599 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη τη Ρωσία, αυξάνοντας τον εθνικό απολογισμό των νεκρών σε 133.282.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία στατιστικής κάνει μια χωριστή καταμέτρηση και έχει ανακοινώσει πως η Ρωσία κατέγραψε περίπου 270.000 θανάτους που συνδέονται με την Covid-19 από τον Απρίλιο 2020 έως τον Απρίλιο 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ