ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Λονδίνο: Διαδήλωση-πάρτι για την επιστροφή της νυχτερινής ζωής

Κορωνοϊός - Λονδίνο: Διαδήλωση-πάρτι για την επιστροφή της νυχτερινής ζωής
Screen Grab / YouTube

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα, Κυριακή, τους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου χορεύοντας, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας ενάντια στους περιορισμούς που εφαρμόζονται για την πανδημία του κορωνοϊού και έχουν πλήξει σκληρά τη βιομηχανία της διασκέδασης, ιδίως τα νυχτερινά κέντρα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ελπίζει να άρει τους εναπομείναντες περιορισμούς στις 19 Ιουλίου, αφού αναγκάστηκε να αναβάλει το άνοιγμα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα.

Όμως το «Save Our Scene», μια ομάδα που εκπροσωπεί τους τομείς της μουσικής βιομηχανίας και της φιλοξενίας, υποστηρίζει ότι τα μέτρα θα πρέπει να αρθούν άμεσα.

Στους ρυθμούς των DJs που έπαιζαν σε φορητά συστήματα ήχου, χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία και χόρεψαν στο κεντρικό Λονδίνο, μέχρι το Κοινοβούλιο.

«Όλα γίνονται για να γιορτάσουμε τη μουσική» φώναζε ένας DJ στο πλήθος.

Δεν φορούσαν μάσκες, ούτε τηρούσαν αποστάσεις.

Η βιομηχανία της ψυχαγωγίας έχει πληγεί σκληρά από τα μέτρα, ιδίως τον περιορισμένο αριθμό θεατών σε εκδηλώσεις που οργανώνονται σε κλειστούς χώρους.

Η κυβέρνηση Τζόνσον αναφέρει ότι προσπαθεί να επαναλειτουργήσει την «οικονομία της νύχτας» και έχει κάνει δοκιμές για να διαπιστώσει πώς μπορούν να ξανανοίξουν με ασφάλεια οι περισσότεροι χώροι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ