ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Υποχωρεί το φονικό δεύτερο κύμα κορωνοϊού - Κάτω από 1.000 νεκροί σε ένα 24ωρο

Ινδία: Υποχωρεί το φονικό δεύτερο κύμα κορωνοϊού - Κάτω από 1.000 νεκροί σε ένα 24ωρο
AP Photo/Rajesh Kumar Singh

Φαίνεται πως υποχωρεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ινδία καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 979 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 46.148 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα της Ασίας έχει φθάσει ως εδώ τους 396.730 νεκρούς επί συνόλου 30,27 εκατ. μολύνσεων, με βάση τα επίσημα δεδομένα, που ειδικοί χαρακτηρίζουν υποτιμημένα.

Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον πλανήτη, πίσω από αυτόν στις ΗΠΑ, και τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό παγκοσμίως, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Βραζιλίας.

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 για τους ενήλικες άνω των 45 ετών είχε ανοίξει την 1η Μαΐου.

Όμως μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί περίπου 275 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και μόλις το 4% του πληθυσμού της Ινδίας έχει εμβολιαστεί πλήρως. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιάσει 1,1 δισεκατομμύριο ενήλικες ως το τέλος του έτους.

«Η εκστρατεία ανοσοποίησης αναμένεται πλέον να επιταχυνθεί (…) ο ημερήσιος αριθμός των εμβολίων που χορηγούνται αυξήθηκε και αναμένεται να ενισχυθεί κι άλλο», δήλωσε ο Ραζίμπ Ντασγκούπτα, ειδικός της πολιτικής δημόσιας υγείας.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι κάποιες ανισότητες και η δυσπιστία των πολιτών εμποδίζουν την επιτυχία της εκστρατείας.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης κατά της covid-19 στην Ινδία αντιμετώπισε πολλές καθυστερήσεις τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της έλλειψης εμβολίων, την ώρα μάλιστα που η χώρα ήταν αντιμέτωπη με ένα σφοδρότατο δεύτερο κύμα της επιδημίας από τα μέσα Μαρτίου ως τα μέσα Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ