ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τροπική καταιγίδα στα ανατολικά - Κύμα «πρωτοφανούς» ζέστης στα δυτικά

ΗΠΑ: Τροπική καταιγίδα στα ανατολικά - Κύμα «πρωτοφανούς» ζέστης στα δυτικά
AP Photo/Ross D. Franklin, File

Ακραία φυσικά φαινόμενα ταλανίζουν τις τελευταίες ώρες τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη ζέστη στα βορειοδυτικά να σπάει κάθε ρεκόρ. 

Το Πόρτλαντ έφτασε χθες τους 112 βαθμούς Φαρενάιτ (44,4 Κελσίου) σπάζοντας το ρεκόρ θερμοκρασίας όλων των εποχών με το θερμόμετρο να δείχνει 108 F (42,2 C). Το προηγούμενο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη πόλη του Όρεγκον ήταν 107 F (41,7 C), θερμοκρασία που σημειώθηκε το 1965 και το 1981.

Η θερμοκρασία έφτασε τους 104 βαθμούς F (40 C) στο Σιάτλ. Το «NWS» είπε ότι ήταν ένα ρεκόρ όλων των εποχών για την πόλη που είναι πιο γνωστή για τη βροχή παρά από τη ζέστη και ήταν η πρώτη φορά που η περιοχή κατέγραψε δύο συνεχόμενες ημέρες τριψήφια νούμερα από τότε που τα αρχεία άρχισαν να τηρούνται το 1894.

Οι μετεωρολόγοι λένε ότι πολλές κοινότητες του Βορειοδυτικού Ειρηνικού μπορεί να ζήσουν τις πιο ζεστές μέρες στην ιστορία τους, καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται κατά τη διάρκεια ενός κύματος θερμότητας που έχει στείλει τους κατοίκους να αναζητούν ανακούφιση.

Καταστήματα ξεπούλησαν φορητά κλιματιστικά και ανεμιστήρες, νοσοκομεία ακύρωσαν εξωτερικές κλινικές εμβολιασμού, πόλεις άνοιξαν κέντρα δροσιάς, ομάδες μπέιζμπολ ακύρωσαν ή μετέφεραν παιχνίδια το Σαββατοκύριακο και βοηθητικά προγράμματα από το φόβο πιθανών διακοπών ρεύματος.

Ο Ντάνι «απειλεί» τη Νότια Καρολίνα

Η τροπική καταιγίδα Ντάνι έφθασε πάνω από τη γη στο βόρειο τμήμα της νήσου Πρίτσαρντ, σε μικρή απόσταση από τη βάση Μπόφορτ της αεροπορίας Πεζοναυτών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) χθες Δευτέρα.

Η τέταρτη τροπική καταιγίδα την οποία βάφτισαν οι μετεωρολόγοι τη φετινή περίοδο των τυφώνων στον Ατλαντικό βρισκόταν νωρίτερα 20 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της πόλης Μπόφορτ, στη Νότια Καρολίνα, με ριπές ανέμων ως και 65 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το NHC, μέρος της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, που έχει τη βάση του στο Μαϊάμι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ