ΚΟΣΜΟΣ

Μπριζίτ Μπαρντό: Κρίθηκε ένοχη για εξύβριση του επικεφαλής της γαλλικής ομοσπονδίας κυνηγών

Μπριζίτ Μπαρντό: Κρίθηκε ένοχη για εξύβριση του επικεφαλής της γαλλικής ομοσπονδίας κυνηγών
ΑΡ Photo

Δικαστήριο στη βόρεια Γαλλία επέβαλε στη Γαλλίδα ηθοποιό Μπριζίτ Μπαρντό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για εξύβριση του επικεφαλής της γαλλικής ομοσπονδίας κυνηγών, συμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Μπαρντό θα πρέπει, επίσης, να καταβάλει 1.000 ευρώ ως αποζημίωση στον Ουιλί Σραέν, όπως και 1000 ευρώ ως δικαστικά έξοδα.

Το δικαστήριο του Αράς αξιώνει από την Μπαρντό να διαγράψει, σε διάστημα 15 ημερών, από το άρθρο για το οποίο καταδικάστηκε και δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ιδρύματός της προάσπισης των ζώων, όλα τα αποσπάσματα που κρίθηκαν προσβλητικά και να τα αντικαταστήσει με την απόφαση, με χρηματική ποινή 100 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.

Στο άρθρο, τον Οκτώβριο του 2019, η Μπριζίτ Μπαρντό χαρακτήριζε τους κυνηγούς «υπάνθρωπους αξιοθρήνητης δειλίας» και «τρομοκράτες του ζωικού κόσμου», αναφερόμενη στον πρόεδρο της ομοσπονδίας τους, Ουιλί Σραέν, ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα».

Απούσα την ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, η Μπριζίτ Μπαρντό παραδέχθηκε, σε επιστολή της προς το δικαστήριο, ότι ήταν η συντάκτρια αυτών των δηλώσεων, που διατυπώθηκαν «ίσως με σκληρό τρόπο», όμως απαντούσαν «σε μια τεράστια ανησυχία των Γάλλων».

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή προστίμου ύψους 6000 ευρώ, σημειώνοντας «την επιμονή στην παραβατική δράση» της κατηγορουμένης, η οποία μετράει ήδη 5 καταδίκες για δυσφημιστικές και προκατειλημμένες δηλώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ