ΚΟΣΜΟΣ

Tι εξομολογείται για τη ζωή της με τον αεροπειρατή της Λάρνακας η πρώην σύζυγος του

Tι εξομολογείται για τη ζωή της με τον αεροπειρατή της Λάρνακας η πρώην σύζυγος του
Φιλελεύθερος

Η Μαρίνα Παράσχου, γνωρίστηκε το 1983 με τον Σαϊφ Αλ Ντιν Μουσταφά, τον αεροπειρατή της Λάρνακας, και έπειτα από δύο χρόνια παντρευτήκαν.

Έμεναν μαζί στο σπίτι της οικογένειας της Μαρίνας στην Οροκλήνη. Χώρισαν μετά από πέντε χρόνια και η μοναδική επικοινωνία ανάμεσά τους, ήταν όταν πέθανε η κόρη τους, μέχρι το πρωί της περασμένης Τρίτης.

Ο Σαϊφ Αλ Ντιν Μουσταφά, διέπραξε αεροπειρατεία στην πτήση Α320, των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, απαιτώντας να προσγειωθεί το αεροσκάφος στη Λάρνακα, για να δει την πρώην σύζυγο του. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε αρχικά.

Η κ. Παράσχου αναφέρει ότι της τηλεφώνησαν από την ασφάλεια, ανακοινώνοντάς της ότι είχε γίνει αεροπειρατεία από τον πρώην σύζυγο της και για την ασφάλεια του πληρώματος, θα την οδηγούσαν στο αεροδρόμιο.

Ο δράστης είχε βεβαρημένο ιστορικό καθώς είχε υπάρξει χρήστης ναρκωτικών ενώ κακοποιούσε συστηματικά την πρώην γυναίκα του Ως υποστηρικτής της οργάνωσης PLO είχε εκτίσει τετραετή φυλάκιση στη Συρία. Υποστήριζε, σύμφωνα με όσα λέει η κ. Παράσχου μάλιστα καυχόμενος, πως έλαβε μέρος στη δολοφονία τριών Ισραηλινών στρατιωτών και πως ήταν και μέλος του αιγυπτιακού στρατού.

Στη διάρκεια της παραμονής του στη Λάρνακα, είχε απελαθεί αρκετές φορές, λόγω πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, παράνομης εισόδου στη χώρα και άλλων παράνομων πράξεων. Όταν απελαυνόταν από την Κύπρο, εξέτιε την ποινή φυλάκισής του στην Αίγυπτο και επέστρεφε στην Κύπρο.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι η αεροπειρατεία έχει σχέση με εξτρεμιστική δράση, και όχι η ρομαντική ιστορία που θέλησε στη συνέχεια να προβάλλει. «Σε διάφορα ΜΜΕ και ιστοσελίδες ο Σαΐφ παρουσιάστηκε ως ένας περίπου ρομαντικός άνθρωπος, που ήθελε να μου στείλει μήνυμα και έκανε αεροπειρατεία. Στην επιστολή του λέξη δεν έγραψε για εμένα», λέει η Μαρίνα Παρασχου. «Και τώρα ακόμα που είναι κρατούμενος από την Αστυνομία, εγώ και τα παιδιά μου φοβούμαστε», εξομολογείται στον Φιλελεύθερο η κυρία Παράσχου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ