ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρρευση πολυκατοικίας Μαϊάμι: Ανασύρθηκε νεκρός ο 21χρονος ομογενής

Κατάρρευση πολυκατοικίας Μαϊάμι: Ανασύρθηκε νεκρός ο 21χρονος ομογενής

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της μοιραίας πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ της Φλόριντα ο 21χρονος ομογενής Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, όμως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. 

Ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, φοιτητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, στο Νάσβιλ του Τενεσί, είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι για διακοπές και διέμενε στη μοιραία πολυκατοικία, φιλοξενούμενος του νονού του.

Ο 21χρονος ανασύρθηκε νεκρός την Τετάρτη, όπως μετέδωσαν το NBC και άλλα Μέσα.

«Ο γιος μου ήταν ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω και το καλύτερο κομμάτι της μητέρας μου. Είχε τόσα όνειρα για το μέλλον του», δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα του, Τίνα Γιαννιτσοπούλου, μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του.

Ο πατέρας του, Κώστας Γιαννιτσόπουλος, 55 ετών, μιλώντας στην Wall Street Journalπριν τον εντοπισμό του πτώματός του, δήλωνε καταρρακωμένος από την αναμονή. Εκτός από τον γιο του, ο 55χρονος ομογενής αναζητούσε και τον νονό του παιδιού του και οικογενειακό τους φίλο.

O 21χρονος Έλληνας ομογενής αγνοείτο από την περασμένη εβδομάδα και οι συγγενείς του μέσω κοινωνικών μέσων εξέφραζαν την αγωνία τους.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι, ο απολογισμός έχει φθάσει τους 18 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, ενώ πάνω από 140 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη και η ελπίδα πως θα βρεθούν επιζήσαντες αργοσβήνει κάθε ώρα και κάθε ημέρα που περνάει.

Στο σημείο της τραγωδίας ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, αναμένεται να πάει στον τόπο της τραγωδίας σήμερα για να ευχαριστήσει τις ομάδες έρευνας και διάσωσης και να συναντηθεί με οικογένειες των θυμάτων, για τις οποίες η αναμονή είναι ατελείωτη και η ανάγκη για απαντήσεις όλο και πιο πιεστική.

Η δημοσιοποίηση επιστολής συνταγμένης τον Απρίλιο από την πρόεδρο της συνέλευσης των συνιδιοκτητών, που εξέφραζε ανησυχία για την κατάσταση του ακινήτου, εντείνει τον δημόσιο διάλογο.

Το κτήριο είχε «ζημιές» που «επιταχύνονταν», προειδοποιούσε στην επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας αποκάλυψαν αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ.

Χρειάζονταν εργασίες εκτιμώμενου κόστους 15 εκατομμυρίων δολαρίων για να επισκευαστεί η πολυκατοικία, εκτιμούσε.

Έκθεση μηχανικού η οποία είχε συνταχθεί ήδη το 2018 έκανε λόγο για «μείζονες δομικές ζημιές» και «ρωγμές» στο υπόγειο του κτιρίου, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από τον δήμο της Σέρφσαϊντ.

Οι αρχές υποσχέθηκαν ότι θα διενεργηθεί «ταχεία» έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, που πάντως αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ