ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Νέο αρνητικό ρεκόρ νεκρών από κορωνοϊό

Ταϊλάνδη: Νέο αρνητικό ρεκόρ νεκρών από κορωνοϊό
AP Photo/Sakchai Lalit

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε ρεκόρ θανάτων ασθενών από κορωνοϊό, καθώς έφθασαν τους 57, μέσα σε 24 ώρες, ξεπερνώντας τους 53 της προηγουμένης, που αποτελούσε μέχρι τώρα τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό.

Ο συνολικός απολογισμός θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην ασιατική χώρα έφθασε πλέον τους 2.080, ως αυτό το στάδιο.

Παράλληλα, στην επικράτεια του βασιλείου, που δυσκολεύεται να ελέγξει το τρίτο κύμα της πανδημίας, επιβεβαιώθηκαν το ίδιο διάστημα 5.533 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει καταγραφεί πως μολύνθηκαν να φθάνει τους 264.834.

Το μακάβριο ρεκόρ ανακοινώθηκε την ημέρα που η Μπανγκόκ έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο για την αναζωογόνηση του τουρισμού στην Πουκέτ, όπου τα κρούσματα είναι πολύ λιγότερα απ’ ό,τι στην υπόλοιπη χώρα, καθώς οι αρχές έδωσαν προτεραιότητα στους τουριστικούς προορισμούς στο πλαίσιο της εκστρατείας ανοσοποίησης.

Με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης, οι ξένοι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 δεν θα υπόκεινται σε καραντίνα και θα κινούνται ελεύθερα στο νησί. Έπειτα από 14 ημέρες, αν δεν έχει υπάρξει αρνητική εξέλιξη, θα μπορούν να ταξιδέψουν και στην υπόλοιπη χώρα.

Η ζημία για τον τουρισμό της Ταϊλάνδης εξαιτίας της πανδημίας υπολογίζεται πως έφθασε τα 50 δισεκ. δολάρια το 2020, καθώς οι αφίξεις ξένων επισκεπτών κατακρημνίστηκαν (–83%), μειώθηκαν σε 6,7 εκατ., από τις 39,9 εκατ. του 2019, που αποτελούσε ιστορικό υψηλό. Ειδικά το Πουκέτ υπέστη βαρύ χτύπημα, με το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ