ΚΟΣΜΟΣ

Σε συναγερμό η Ταϊλάνδη: Νέο αρνητικό ρεκόρ νεκρών από κορωνοϊό

Σε συναγερμό η Ταϊλάνδη: Νέο αρνητικό ρεκόρ νεκρών από κορωνοϊό
AP Photo/Sakchai Lalit

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε νέο ρεκόρ θανάτων ασθενών από κορωνοϊό, καθώς έφθασαν τους 61, και φαίνεται πως δυσκολεύοντααι να ελέγξουν το νέο κύμα της πανδημίας.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην ασιατική χώρα έφθασε έτσι τους 2.141 νεκρούς.

Παράλληλα, στην επικράτεια του βασιλείου επιβεβαιώθηκαν το ίδιο διάστημα 6.087 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει καταγραφεί πως μολύνθηκαν να φθάνει τους 270.921.

Σημειώνεται πως η Μπανγκόκ έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο για την αναζωογόνηση του τουρισμού στην Πουκέτ, όπου τα κρούσματα είναι πολύ λιγότερα απ’ ό,τι στην υπόλοιπη χώρα, καθώς οι αρχές έδωσαν προτεραιότητα στους τουριστικούς προορισμούς στο πλαίσιο της εκστρατείας ανοσοποίησης.

Με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης, οι ξένοι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 δεν θα υπόκεινται σε καραντίνα και θα κινούνται ελεύθερα στο νησί. Έπειτα από 14 ημέρες, αν δεν έχει υπάρξει αρνητική εξέλιξη, θα μπορούν να ταξιδέψουν και στην υπόλοιπη χώρα.

Η ζημία για τον τουρισμό της Ταϊλάνδης εξαιτίας της πανδημίας υπολογίζεται πως έφθασε τα 50 δισεκ. δολάρια το 2020, καθώς οι αφίξεις ξένων επισκεπτών κατακρημνίστηκαν (–83%), μειώθηκαν σε 6,7 εκατ., από τις 39,9 εκατ. του 2019, που αποτελούσε ιστορικό υψηλό. Ειδικά το Πουκέτ υπέστη βαρύ χτύπημα, με το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ