ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα- Κορωνοϊός: Πάνω από 800 κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα- Ρεκόρ θανάτων στην Ταϊλάνδη

Νότια Κορέα- Κορωνοϊός: Πάνω από 800 κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα- Ρεκόρ θανάτων στην Ταϊλάνδη
AP Photo

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη Νότια Κορέα τις προηγούμενες 24 ώρες ξεπέρασαν το όριο των 800 για να φθάσουν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν έξι μηνών, καθώς εξαπλώνεται η πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πως επιβεβαιώθηκαν 826 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, έναντι 762 την προηγουμένη· πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από την 7η Ιανουαρίου, όταν η χώρα βρισκόταν αντιμέτωπη με το λεγόμενο τρίτο κύμα. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί έφθασε τους 158.549. Κατά τις τελευταίες επτά ημέρες ο μέσος όρος των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται ημερησίως διαμορφώθηκε στα 680.

Το προηγούμενο 24ωρο υπέκυψαν άλλοι 3 ασθενείς με την COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας μέχρι εδώ στους 2.024 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας υποχώρησε στο 1,28%.

Περί το 81% των 765 κρουσμάτων που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Σεούλ (337) και στην επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει (260).

Η κυβέρνηση ετοιμαζόταν να αρχίσει να χαλαρώνει τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης αυτόν τον μήνα, καθώς τα κρούσματα ήταν γύρω στα 500 ημερησίως και ο εμβολιασμός επιταχυνόταν. Όμως με τις μολύνσεις σε απότομη άνοδο, οι αρχές αποφάσισαν τα μέτρα να παραταθούν στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ και στα περίχωρα ως τουλάχιστον την 7η Ιουλίου.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στη Νότια Κορέα, την 26η Φεβρουαρίου, έχει χορηγηθεί μία δόση εμβολίου για την COVID-19 σε 15,34 εκατ. ανθρώπους μέχρι εδώ, εκ των οποίων πάντως μόνο 5,1 εκατ. έχουν λάβει και τη δεύτερη.

Ρεκόρ θανάτων στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε σήμερα, Παρασκευή, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ρεκόρ θανάτων, με τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό να φτάνει τους 61.

Οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το τρίτο κύμα μόλυνσης που πλήττει τη χώρα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ