ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Ο Τζον ΜακΆφι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μήνες πριν πεθάνει σε ισπανική φυλακή

Reuters: Ο Τζον ΜακΆφι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μήνες πριν πεθάνει σε ισπανική φυλακή
AP Photo / Alan Diaz, file

Νέα στοιχεία για τον μεγιστάνα του software Τζον ΜακΆφι που βρέθηκε νεκρός στο κελί του σε ισπανική φυλακή τον περασμένο μήνα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται μια πηγή του σωφρονιστικού συστήματος, ο Τζον ΜακΆφι, είχε κάνει πρώτα απόπειρα αυτοκτονίας τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να τεθεί υπό στενότερη παρακολούθηση από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ο ΜακΆφι, ο οποίος λάνσαρε το πρώτο παγκοσμίως εμπορικό λογισμικό anti-virus το 1987, ανέμενε την έκδοσή του στις ΗΠΑ, για κατηγορίες φοροδιαφυγής. Η χήρα του είπε την περασμένη εβδομάδα πως δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις και κατηγόρησε τις αμερικανικές αρχές για τον θάνατό του.

Η αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας έγινε στις 28 Φεβρουαρίου στη φυλακή Brians, στα περίχωρα της Βαρκελώνης, όπου κρατείτο ο ΜακΆφι μετά τη σύλληψή του τον Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της πόλης, σύμφωνα με την πηγή.

Ως αποτέλεσμα της απόπειρας, η φυλακή εφάρμοσε το πρωτόκολλο επιτήρησης των αυτοκτονιών, που περιλαμβάνει παρακολούθηση της ψυχικής υγείας του κρατουμένου και στενότερη επίβλεψή του για ημέρες, εβδομάδες ή σε ορισμένες περιπτώσεις μήνες. Η πηγή δεν διευκρίνισε για πόσο χρονικό διάστημα ο ΜακΆφι, 75 ετών, βρισκόταν υπό επιτήρηση για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, επικαλούμενη λόγους εχεμύθειας.

Ο δικηγόρος του ΜακΆφι Χαβιέ Βιγιάλμπα δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει σχετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ