ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λουκασένκο κλείνει τα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας: «Διοχετεύονται τεράστιες ποσότητες όπλων»

Ο Λουκασένκο κλείνει τα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας: «Διοχετεύονται τεράστιες ποσότητες όπλων»
Sergei Shelega/BelTA Pool Photo via AP

Γερμανία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Πολωνία και Λιθουανία ενέπλεξε ο Αλεξάντρ Λουκασένκο με «τρομοκρατικούς πυρήνες εν υπνώσει» που εντοπίσθηκαν στην Λευκορωσία -σύμφωνα με τον ίδιο- κατά την διάρκεια εορταστικής συγκέντρωσης που διοργανώθηκε προς τιμήν της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Λευκορωσίας, BelTA.

Νωρίτερα, ο Λευκορώσος πρόεδρος έδωσε εντολή να κλείσουν τα σύνορα με την Ουκρανία επειδή «διοχετεύονται τεράστιες ποσότητες όπλων» από τη χώρα αυτή στη Λευκορωσία.

«Σκοπός των πυρήνων αυτών είναι η βίαιη ανατροπή της εξουσίας την ημέρα X» δήλωσε ο Λουκασένκο, προσθέτοντας ότι «οι ίδιοι προς το παρόν δεν ξέρουν ποια είναι αυτή η ημέρα Χ, αλλά σ΄ αυτήν θα πρέπει να οδηγήσουν τον λαό μας».

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο είχε δημιουργηθεί κανάλι στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram με τίτλο «Τμήματα αυτοάμυνας της Λευκορωσίας», με 2.500 ακολούθους. Είπε ότι ιδιοκτήτης του τσατ είναι ένας πολίτης από την Γερμανία, ο κύριος Χόφμαν, πρώην πολίτης της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ενώ βασικός συντονιστής του η Ρωσίδα Τρουμπινκόβα.

Προσέθεσε μάλιστα ότι οι δυνάμεις αυτές πολύ πρόσφατα προσπάθησαν να καταστρέψουν εξοπλισμό σε μονάδες ξυλείας, ενώ αναφέρει το όνομα κάποια άλλης γυναίκας η οποία συνελήφθη και σκοπός της ήταν να πυρπολήσει μια αυτοκινητοπομπή κατά την διάρκεια της νύχτας και όλο αυτό να το δείξει στο διαδίκτυο» γράφοντας «βλέπετε είμαστε ζωντανοί και θα ανατρέψουμε αυτό το καθεστώς».

Είπε ακόμη ότι οι δυνάμεις αυτές προσπάθησαν να καταστρέψουν ένα τηλεπικοινωνιακό κόμβο του ρωσικού Πολεμικού Στόλου στην πόλη Βιλέϊκα, περιφέρεια του Μινσκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ