ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Βρετανία: Ρεκόρ εξαμήνου στα κρούσματα πριν την πλήρη άρση του lockdown

Κορωνοϊός - Βρετανία: Ρεκόρ εξαμήνου στα κρούσματα πριν την πλήρη άρση του lockdown
AP Photo/Alberto Pezzali

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού από τις 29 Ιανουαρίου κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Βρετανία, αλλά και τους περισσότερους θανάτους ασθενών μέσα σε μία ημέρα από τις 23 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη 6 Ιουλίου, αναφέρθηκαν 28.773 νέες μολύνσεις (από 27.334 την Δευτέρα) και 37 θάνατοι.

Μέχρι χθες το βράδυ, το 86,2% των ενηλίκων Βρτανών είχε κάνει μία δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 και το 64,3% είχε κάνει και τις δύο δόσεις.

Οι πλήρως εμβολιασθέντες και τα παιδιά δεν θα χρειάζεται πλέον να αυτοαπομονώνονται έπειτα από στενή επαφή με κάποιον που διαγιγνώσκεται θετικός στην Covid-19, δήλωσε, εν τω μεταξύ, σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ.

Ο Τζάβιντ δήλωσε πως η επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού σημαίνει πως είναι δυνατό να γίνουν περισσότερα βήματα για τη χαλάρωση των κανόνων αυτοαπομόνωσης γι' αυτούς που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου.

«Από την 16η Αυγούστου οποιοσδήποτε είχε στενή επαφή με ένα κρούσμα δεν θα πρέπει πλέον να αυτοαπομονώνεται, εφόσον έχει εμβολιαστεί πλήρως» ανακοίνωσε ο Τζάβιντ μιλώντας στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

«Όπως και με τους ενήλικες, οποιοσδήποτε κάτω των 18 ετών είχε στενή επαφή με κρούσμα δεν θα πρέπει πλέον να αυτοαπομονώνεται» προσέθεσε.

Η σχετική ανακοίνωση ήλθε την επομένη της παρουσίασης εκ μέρους του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, του σχεδίου για τερματισμό στις 19 Ιουλίου του συνόλου των κοινωνικών και οικονομικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα τεστ σχετικά με το εάν η ταχεία εκστρατεία των εμβολιασμών στη Βρετανία θα προσφέρει επαρκή προστασία από την περισσότερο μολυσματική μετάλλαξη Δέλτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ