ΚΟΣΜΟΣ

Ένα κοπάδι ελεφάντων υπό αιχμαλωσία θα επιστρέψει στην άγρια φύση για πρώτη φορά

Ένα κοπάδι ελεφάντων υπό αιχμαλωσία θα επιστρέψει στην άγρια φύση για πρώτη φορά
Howletts

Ένα ολόκληρο κοπάδι ελεφάντων από το βρετανικό ζωολογικό κήπο θα απελευθερωθεί στην άγρια φύση της Κένυας.

Συνολικά 13 ελέφαντες που ζουν στο Howletts Wild Animal Park, στο Κεντ θα κάνουν ένα ταξίδι 7.000 χιλιομέτρων σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος για την προστασία των ζώων Aspinall Foundation.

Τα 12 άγρια ζώα γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Κεντ και ένα γεννήθηκε στο Ισραήλ. Κανένα δεν έχει ζήσει μέχρι σήμερα στην φύση ελεύθερο.

Θα είναι πρώτη φορά που ένα κοπάδι ελεφάντων στην αιχμαλωσία θα επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

Howletts

Η φιλανθρωπική οργάνωση ελπίζει ότι η κίνηση αυτή θα αποθαρρύνει το παγκόσμιο εμπόριο ελεφάντων και θα ενθαρρύνει την επιστροφή των ζώων στην άγρια φύση.

Όπως σημειώνουν «κανένας ελέφαντας δεν πρέπει να ζει σε αιχμαλωσία».

«Πρόκειται για ένα συναρπαστικό πρότζεκτ, το πρώτο παγκοσμίως. Προφανώς και υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι αλλά θεωρούμε πως αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε αυτά τα υπέροχα πλάσματα στη φύση, όπου είναι η θέση τους», αναφέρει ο Damian Aspinall, πρόεδρος του Ιδρύματος Aspinall.

Το ίδιο ίδρυμα έχει απελευθερώσει και άλλα είδη σε αιχμαλωσία. Πέρυσι, δύο τσίτα επέστρεψαν στη Νότια Αφρική.

Howletts

«Ανυπομονούμε να προσφέρουμε την ίδια ευκαιρία σε αυτούς τους 13 ελέφαντες, να περπατήσουν στο αφρικανικό έδαφος, στο σπίτι τους», λένε οι διοργανωτές της επιχείρησης μεταφοράς.

Οι ελέφαντες θα μεταφερθούν σε μεμονωμένα κλουβιά προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους και οι κτηνίατροι θα είναι διαθέσιμοι καθ 'όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Με πληροφορίες από: Elephants to be moved from UK zoo to Kenyan wild in 'world first'

Jack Guy, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ