ΚΟΣΜΟΣ

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας
REUTERS/ STRINGER

Το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κoυρδιστάν (PKK) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ντιγιάρμπακιρ, της νοτιοανατολικής Τουρκίας, με δήλωση που ανέβασε το PKK στην ιστοσελίδα του.

Στην πόλη μετέβη σήμερα για προγραμματισμένη επίσκεψη ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

“Δεν φοβόμαστε, δεν θα μας κάνουν να λυγίσουμε”, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός στο Ντιγιάρμπακιρ και μίλησε για “αδελφική σχέση” ανάμεσα στους Τούρκους και τους Κούρδους, παρά τη “σύρραξη που αναζωπυρώθηκε με μεγαλύτερη ένταση από το περασμένο καλοκαίρι, καθώς κατέρρευσε η εκεχειρία δύομισυ ετών”.

Η χθεσινή επίθεση στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων 27 ανθρώπων και είναι μια από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, πριν από την ομιλία Νταβούτογλου, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή στη μνήμη των επτά αστυνομικών που σκοτώθηκαν.

Στο μεταξύ, εκδόθηκε στρατιωτικό ανακοινωθέν σύμφωνα με το οποίο τουρκικά μαχητικά F-16 και F-4 σφυροκόπησαν στόχους του PKK στο βόρειο Ιράκ, καταστρέφοντας αποθήκες πυρομαχικών και καταφύγια, στην περιοχή Ζαπ και στην Μετίνα.

Η Άγκυρα κήρυξε τον πόλεμο στο PKK, ωστόσο κατηγορεί τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για τις χειρότερες επιθέσεις αυτοκτονίας με τελευταία την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, στις 19 Μαρτίου, όταν σκοτώθηκαν τέσσερις ξένοι τουρίστες. Ένα μήνα νωρίτερα, επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε μια ριζοσπαστική κουρδική οργάνωση προσκείμενη στο PKK, προκάλεσε τον θάνατο 35 ανθρώπων στην Άγκυρα.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρή έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ