ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Κούβα: Ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων ενώ επιταχύνονται οι εμβολιασμοί

Κορωνοϊός - Κούβα: Ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων ενώ επιταχύνονται οι εμβολιασμοί
AP Photo/Ismael Francisco

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 3.819 κρούσματα του SARS-CoV-2, ρεκόρ για 3η συνεχόμενη ημέρα, ενώ υπέκυψαν άλλοι 26 ασθενείς με την COVID-19, επίσης τραγικό ρεκόρ.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 1.431 νεκρούς επί συνόλου 218.396 μολύνσεων.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, ενημέρωσε πως στα κουβανικά νοσοκομεία έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται 21.091 ασθενείς με την COVID-19, επίσης ρεκόρ στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Από τα κρούσματα που διαγνώστηκαν, 3.775 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, διευκρίνισε, και σε αυτή την περίπτωση ο υψηλότερος αριθμός μέχρι τώρα.

Η δυτική επαρχία Ματάνσας (1.327 κρούσματα σε 24 ώρες) παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης να έχει φθάσει τις 1.474,8 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών καταγράφεται ενώ οι αρχές συνεχίζουν την εκστρατεία ανοσοποίησης με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Έχουν λάβει μια δόση πάνω από 2,96 εκατ. πολίτες. Έχουν χορηγηθεί 6,83 εκατ. δόσεις. Σκοπός είναι να ανοσοποιηθεί πρακτικά όλος ο πληθυσμός (11,3 εκατ.) μέσα στη χρονιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ