ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Χιλή: Προειδοποιήσεις για τη μετάλλαξη Δέλτα και τη χαλάρωση των μέτρων

Κορωνοϊός - Χιλή: Προειδοποιήσεις για τη μετάλλαξη Δέλτα και τη χαλάρωση των μέτρων
AP Photo / Esteban Felix

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν άλλοι 122 θάνατοι ασθενών με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 2.906 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού φθάνει στη χώρα, ως αυτό το στάδιο τους 33.636 νεκρούς επί συνόλου 1.582.391 μολύνσεων.

Κατά τους αριθμούς του υπουργείου, τις τελευταίες επτά ημέρες οι μολύνσεις έχουν μειωθεί κατά 21%. Η μείωση των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως το 73,65% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας ανοσοποίησης, δηλαδή πάνω από 11 εκατομμύρια άνθρωποι, ώθησε τις αρχές να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, να ανοίξουν ξανά επιχειρήσεις και τα σχολεία.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστεί εντός 2021 το 80% του πληθυσμού, ή περίπου 15 εκατ. πολίτες, για να επιτευχθεί η λεγόμενη συλλογική ανοσία.

Ωστόσο, ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους που εγείρονται εξαιτίας της πολύ πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι επαπειλείται νέο κύμα εάν η επάνοδος στην ομαλότητα γίνει πρόωρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ