ΚΟΣΜΟΣ

Καφέ αρκούδα κατασπάραξε γυναίκα στη Μοντάνα – Τρεις μέρες μετά σκοτώθηκε και η ίδια

Καφέ αρκούδα κατασπάραξε γυναίκα στη Μοντάνα – Τρεις μέρες μετά σκοτώθηκε και η ίδια
AP Photo/Jim Urquhart, File

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 65χρονη νοσοκόμα από την Καλιφόρνια όταν, ενώ βρισκόταν για κατασκήνωση στη Μοντάνα όταν της επιτέθηκε μία αρκούδα Γκρίζλι.

Σύμφωνα με το ΒΒC, η καφέ αρκούδα έσυρε τη γυναίκα από τη σκηνή της και της κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα.

Η Leah Lokan, νοσοκόμα στο επάγγελμα, βρισκόταν σε ταξίδι αναψυχής με δύο φίλους, όταν η βάρους 181 κιλών αρκούδα επιτέθηκε στο σημείο που είχαν στήσει τη σκηνή τους, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης.

Μετά το συμβάν, οι Αρχές αναζητούσαν επί τρεις ημέρες το ζώο, στήνοντας ακόμη και παγίδες για να αιχμαλωτίσουν.

Σύμφωνα με τους φίλους της, η Λόκαν ήταν λάτρης της ποδηλασίας μεγάλων αποστάσεων, με «ασυνήθιστο πάθος για τη ζωή».

Η αρκούδα πλησίασε αρχικά τους κατασκηνωτές στις 3 περίπου τα ξημερώματα. Η Λόκαν και η συντροφιά της, που έμεναν σε ξεχωριστές αφαίρεσαν τα τρόφιμα από τις σκηνές τους μεταφέροντάς τα σε ασφαλές σημείο πριν επιστρέψουν στον ύπνο.

Ωστόσο η αρκούδα επέστρεψε λίγο αργότερα, πραγματοποιώντας τη θανατηφόρα της επίθεση.

Οι αξιωματούχοι άγριας ζωής της περιοχής δηλώνουν σίγουροι ότι η νεκρή αρκούδα είναι ο δράστης της επίθεσης. Ωστόσο θα συγκρίνουν με τη μέθοδο του DNA τα ίχνη της αρκούδας προκειμένου να το επιβεβαιώσουν.

Οι αρκούδες που επιτίθενται σε ανθρώπους δεν σκοτώνονται πάντα εάν η επίθεσή τους προκύπτει από μια αιφνιδιαστική συνάντηση ή εάν η αρκούδα υπερασπίστηκε το μωρό της.

Ωστόσο, τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αρκούδα που εμπλέκεται στο θάνατο της Λόκαν θεωρήθηκε απειλή για τη δημόσια ασφάλεια λόγω της φύσης της επίθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ