ΚΟΣΜΟΣ

Φονική φωτιά σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές - 52 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά

Φονική φωτιά σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές - 52 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά
AP Photo/Mahmud Hossain Opu

Ο ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου στο Μπανγκλαντές, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 52 άνθρωποι, συνελήφθη σήμερα κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ έγινε γνωστό ότι το εργοστάσιο απασχολούσε και παιδιά ακόμη και 11 ετών.

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν συνολικά μετά την πυρκαγιά, η οποία μαινόταν για περισσότερο από ένα 24ωρο και άφησε πίσω της περίπου 30 τραυματίες, διευκρίνισε η αστυνομία προσθέτοντας ότι θα διεξαχθεί ξεχωριστή έρευνα για το γεγονός ότι στο εργοστάσιο εργάζονταν παιδιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία και με αυτόπτες μάρτυρες, η πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη γύρω στις 17:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος) στο εργοστάσιο της Hashem Food and Beverage, η οποία διατηρεί το κτήριο αυτό έξι ορόφων στο Ρουπγκάνι, μια βιομηχανική πόλη κοντά στην Ντάκα. Το εργοστάσιο αυτό παρασκευάζει κυρίως ζαχαρωτά, νουντλς και χυμούς φρούτων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία διέσωσε 25 ανθρώπους που είχαν καταφύγει στην οροφή του κτιρίου, αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Οι φωτιές και η κατάρρευση κτηρίων είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, μια φτωχή χώρα της νότιας Ασίας, κυρίως στην σημαντική βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας της, λόγω της έλλειψης σεβασμού συχνά στα μέτρα και τις προδιαγραφές ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ