ΚΟΣΜΟΣ

Τελικός Euro 2020: Όλη η Ιταλία στηρίζει τους Azzurri - Στο Γουέμπλεϊ και ο Σέρτζιο Ματαρέλα

Τελικός Euro 2020: Όλη η Ιταλία στηρίζει τους Azzurri - Στο Γουέμπλεϊ και ο Σέρτζιο Ματαρέλα
Φίλαθλοι κατακλύζουν το Γουέμπλεϊ για τον τελικό AP Photo/David Cliff

Όλη η Ιταλία στηρίζει την Squadra Azzurra ενόψει του τελικού του Euro 2020 με αντίπαλο την Εθνική Αγγλίας απόψε στο Γουέμπλεϊ. Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, θα παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα.

Παράλληλα, στο στάδιο θα βρίσκονται περίπου 6.000 Ιταλοί, οι οποίοι ζουν μόνιμα στην Μεγάλη Βρετανία και τουλάχιστον 1.500 που θα ταξίδεψαν μόνο για λίγες ώρες για να εμψυχώσουν την Εθνική τους.

Έναντι εισιτηρίου 800 ευρώ θα μεταφερθούν κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο Γουέμπλεϊ και όταν επιστρέψουν στην Ιταλία θα πρέπει να μείνουν επί πέντε ημέρες σε καραντίνα.

Στη Ρώμη έχουν στηθεί «χωριά των φιλάθλων» με γιγαντοθόνες, στην Πλατεία του Λαού και στην οδό των Φόρι Ιμπεριάλι της αρχαίας αγοράς που οδηγεί στο Κολοσσαίο. Για να μπουν, όμως, οι φίλαθλοι πρέπει πρώτα να κάνουν ηλεκτρονική κράτηση.

Θα καταβληθεί προσπάθεια με στόχο να αποφευχθούν, όσο γίνεται περισσότερο οι συνωστισμοί, λόγω του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Στην Αιώνια Πόλη 1.000 αστυνομικοί και καραμπινιέροι θα προσπαθήσουν να εγγυηθούν την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Από τους πανηγυρισμούς μπροστά στο Κολοσσαίο για την πρόκριση της Ιταλίας στον τελικό (AP Photo/Alessandra Tarantino)

Όσο για την αθλητική, καθαρά, παράμετρο, οι Azzurri υπόσχονται ότι, όπως πάντα, θα εξαντλήσουν κάθε απόθεμα ενέργειας, φαντασίας και αντοχής.

Ελπίζουν να τους φέρει γούρι και ο Λεονάρντο Σπινατσόλα. Παρά τον τραυματισμό του και την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε πριν λίγες ημέρες θέλησε να είναι παρών στο Λονδίνο, για να εμψυχώσει τους φίλους και συναδέλφους του και να φωνάξει, μαζί με όλους τους συμπατριώτες του, «Forza Italia».

Διαβάστε επίσης

Τελικός Euro 2020: Και τώρα οι δυο τους - «Μάχη» Ιταλίας και Αγγλίας με φόντο το τρόπαιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ