ΚΟΣΜΟΣ

Euro 2020: «Έρχεται σπίτι» - Το «κρυφό» μήνυμα της Ελισάβετ σε βασιλική επιστολή

Euro 2020: «Έρχεται σπίτι» - Το «κρυφό» μήνυμα της Ελισάβετ σε βασιλική επιστολή
AP Photo / Scott Heppell

Οι Άγγλοι φίλαθλοι πιστεύουν ότι υπάρχει ένα κρυφό μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ στην επιστολή υποστήριξης προς την ομάδα της Αγγλίας πριν από τον τελικό του Euro 2020 εναντίον της Ιταλίας.

Ένας Άγγλος, πέρασε από το «μικροσκόπιο» το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ προς τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, στο οποίο του υπενθύμιζε ότι η ίδια είχε παραστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 στην Αγγλία ενώ του έστειλε τις ευχές της για τον αποψινό τελικό στο Γουέμπλεϊ.

Από το βασιλικό αυτό μήνυμα, κύκλωσε τα γράμματα που συνθέτουν τη φράση «It’s coming home» («Έρχεται σπίτι»), την οποία οι Άγγλοι έχουν κάνει σύνθημα για την «επιστροφή» του τροπαίου στη χώρα που γεννήθηκε το ποδόσφαιρο.

Οι φίλαθλοι στην Αγγλία σύμφωνα με τη mirror είναι γεμάτοι ενθουσιασμό πριν από τον τελικό και πιστεύουν ότι μπορούν να νικήσουν την Ιταλία.

Με το μήνυμά της η Ελισάβετ, έστειλε βασιλικές ευχές και εξέφρασε τον θαυμασμό της προς τον Γκάρεθ Σάουθγκείτ και τους παίκτες του.

Η επιστολή είναι γραμμένη με τον πλέον επίσημο τρόπο, όπως ακριβώς ταιριάζει σε ένα ποδοσφαιρικό γεγονός, και σύμφωνα με το αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο.

Αναλυτικά η επιστολή της Βασίλισσας:

«Κύριε Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, μάνατζερ

Πριν από 55 χρόνια είχα την τύχη να απονείμω το τρόπαιο του Μουντιάλ στον Μπόμπι Μουρ και να διαπιστώσω τι σήμαινε για τους παίκτες, τους προπονητές και το βοηθητικό προσωπικό, το να φτάσουν στον τελικό και να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Θέλω να στείλω τα δικά μου συγχαρητήρια και της οικογένειάς μου, σε όλους σας που φτάσατε στον τελικό. Να στείλω τις ευχές μου για τον τελικό, ελπίζοντας ότι η ιστορία θα καταγράψει όχι μόνο την επιτυχία σας, αλλά και το πνεύμα, την αφοσίωση και την τιμή, αξίες με τις οποίες ανυψώσατε τους εαυτούς σας».

Σημειώνεται ότι Ιταλία και Αγγλία θα τα δώσουν όλα την Κυριακή (11/07 10μ.μ.- Live Chat Onsports.gr/ ANT1) με φόντο την κατάκτηση του τροπαίου της διοργάνωσης.

Έπειτα από δύο «επικούς» ημιτελικούς, το Λονδίνο φιλοξενεί πλέον τον μεγάλο τελικό, ο οποίος, για πρώτη φορά στην Ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, θα έχει παρούσα την Αγγλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ