Αίγυπτος: Πιο αυστηρές οι ποινές για σεξουαλική παρενόχληση κατά γυναικών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου ενέκρινε την Κυριακή μια τροπολογία που μετατρέπει το πλημμέλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης κατά γυναικών σε κακούργημα, με τις ποινές πλέον να ανέρχονται σε τουλάχιστον πέντε έτη κάθειρξης, αντί για τουλάχιστον ενάμισι έτος πριν, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Η τροπολογία ορίζει ότι η ελάχιστη ποινή αυξάνεται σε κάθειρξη επτά ετών σε περίπτωση επιβαρυντικών περιστάσεων (για παράδειγμα χρήση όπλου ή ομαδική παρενόχληση), σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.
Σε έρευνες που διεξήγαγαν τα Ηνωμένα Έθνη, οι περισσότερες από τις γυναίκες που κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους, είπαν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας, από παρενόχληση στο δρόμο μέχρι και βιασμό, σε αυτήν τη συντηρητική χώρα.
Το κίνημα #Metoo στην Αίγυπτο έχει αποκτήσει δυναμική από πέρυσι, με πολλές γυναίκες να καταγγέλουν περιστατικά σεξουαλικά καταχρηστικής συμπεριφοράς.
Προϋπολογισμός: Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα για τον Ιανουάριο 2026
09:54
Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από κατανάλωση αλκοόλ στο Ρέθυμνο - Τρεις συλλήψεις
09:49
Νέες έρευνες από ειδική ομάδα στα Χανιά για τον εξαφανισμένο 33χρονο γιατρό
09:43
Τέλος για τα τιμόνια τύπου yoke που κάνουν τα αυτοκίνητα να θυμίζουν αεροσκάφη;
09:33