ΚΟΣΜΟΣ

Συνέλαβαν ναζιστές στη Γαλλία

Συνέλαβαν ναζιστές στη Γαλλία
REUTERS/Benoit Tessier (φωτογραφία αρχείου)

Ναζιστική οργάνωση εξαρθρώθηκε στη Γαλλία.

Λεπτομέρειες για την οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και η εισαγγελία.
Σύμφωνα με την εισαγγελία της Μασσαλίας τα μέλη της συμμορίας πίστευαν υπέρ της ανωτερότητας της λευκής φυλής και περιστρέφονταν γύρω από έναν «πολιτιστικό σύλλογο ο οποίος διοργάνωνε συναυλίες γαλλικών και ξένων συγκροτημάτων» ακροδεξιού πολιτικού προσανατολισμού.

Τρία πρόσωπα προσήχθησαν την Παρασσκευή ενώπιον της δικαιοσύνης στη Μασσαλία, στο πλαίσιο μιας έρευνας η οποία είχε αποτέλεσμα να κατασχεθεί σημαντική ποσότητα όπλων.

Την προηγούμενη Τετάρτη συνελήφθησαν 11 πρόσωπα σε οκτώ νομούς της Γαλλίας στο πλαίσιο της έρευνας που παραμένει σε εξέλιξη, τα οποία κατηγορούνται για «σύσταση και συμμορία», «οπλοκατοχή» και «συμμετοχή σε οργάνωση μάχης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν «11 τουφέκια, 2 πιστόλια, 28 μαχαίρια, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, διάφορα ναζιστικά λάβαρα και αντικείμενα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Το αδίκημα της «συμμετοχής σε οργάνωση μάχης», όπως ορίζονται στη Γαλλία παράνομες ομάδες που διαθέτουν ιεραρχική οργάνωση και οπλισμό, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, επισύρει ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ