ΚΟΣΜΟΣ

Euro 2020: Στόχος ρατσιστικών επιθέσεων οι τρεις Άγγλοι ποδοσφαιριστές που αστόχησαν στα πέναλτι

Euro 2020: Στόχος ρατσιστικών επιθέσεων οι τρεις Άγγλοι ποδοσφαιριστές που αστόχησαν στα πέναλτι
Carl Recine/Pool Photo via AP

«Τρομαγμένη» και «αηδιασμένη» δηλώνει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αγγλίας μετά τα ρατσιστικά σχόλια που εκτοξεύτηκαν κατά των ποδοσφαιριστών Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκάγιο Σάκα μετά την ήττα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας στον τελικό του Euro 2020 απέναντι στην Ιταλία.

Και οι τρεις μαύροι παίκτες αστόχησαν κατά τη διαδικασία των πέναλτι, η οποία ανέδειξε νικήτρια την Ιταλία με σκορ 3-2, έπειτα από την ισοπαλία 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση.

Η θλίψη για την ήττα είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες οπαδοί της Εθνικής Αγγλίας να επιτεθούν μέσα από τα κοινωνικά μέσα στους τρεις ποδοσφαιριστές με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και απειλές.

«Αισθανόμαστε ότι κάποια μέλη της ομάδας μας - που έδωσαν τα πάντα για τη φανέλα αυτό το καλοκαίρι - έχουν υποστεί διακριτική κακοποίηση στο Διαδίκτυο μετά το σημερινό παιχνίδι», ανέφερε στο Twitter η αγγλική FA. «Στηρίζουμε τους παίκτες μας», πρόσθετε, ενώ μια ξεχωριστή δήλωση ανέφερε: «Η FA καταδικάζει έντονα όλες τις μορφές διακρίσεων και αποθαρρύνει τον διαδικτυακό ρατσισμό που στοχεύει ορισμένους από τους παίκτες μας στην Αγγλία στα κοινωνικά μέσα. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι ότι κανένας πίσω από μια τέτοια αηδιαστική συμπεριφορά δεν είναι ευπρόσδεκτος να ακολουθήσει την ομάδα».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, σε δική της δήλωση, ανέφερε ότι ερευνά τις «επιθετικές και ρατσιστικές» θέσεις:

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένα επιθετικά και ρατσιστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατευθύνονται προς τους ποδοσφαιριστές μετά τον τελικό # Euro2020», ανέφερε σε ένα tweet. «Αυτή η κατάχρηση είναι εντελώς απαράδεκτη, δεν θα γίνει ανεκτή και θα διερευνηθεί».

Σημειώνεται ότι οι παίκτες της Εθνικής Αγγλίας καθόλη τη διάρκεια του Euro είχαν εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή τους ενάντια σε κάθε έκφραση ρατσιστικής συμπεριφοράς, γονατίζοντας με το ένα πόδι πριν από κάθε αγώνα, συμπεριλαμβανομένου του τελικού, μία συμβολική κίνηση που δείχνει την αντίθεση στην ρατσιστική βία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ