ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αντιδράσεις για επιθετική διαφήμιση υπέρ του εμβολιασμού στην Αυστραλία

Κορωνοϊός: Αντιδράσεις για επιθετική διαφήμιση υπέρ του εμβολιασμού στην Αυστραλία
CNNi

Οργή έχει προκαλέσει στην Αυστραλία μια διαφήμιση υπέρ του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού, η οποία δείχνει μια νεαρή γυναίκα με Covid-19 να πασχίζει να αναπνεύσει.

«Η Covid-19 μπορεί να μας επηρεάσει όλους… Κλείσε ραντεβού για τον εμβολιασμό σου», είναι το μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου άσκησαν έντονη κριτική στη διαφήμιση, υποστηρίζοντας πως βάζει άδικα στο στόχαστρο τους νέους ανθρώπους, καθώς οι κάτω των 40 δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στα εμβόλια, αλλά αυτό θα γίνει στο τέλος του έτους, αναφέρει το CNNi.

Η διαφήμιση παίζει αυτή την περίοδο στο Σίδνεϊ, που βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα ξέσπασμα της μετάλλαξης Δέλτα και βρίσκεται στην τρίτη εβδομάδα lockdown. Η διαφήμιση αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας για τον εμβολιασμό, η οποία ξεκίνησε το Σάββατο και έχει τον τίτλο «Arm Yourself».

«Εντελώς προσβλητικό να παίζεις μια τέτοια διαφήμιση όταν οι Αυστραλοί αυτής της ηλικιακής ομάδας περιμένουν ακόμη τον εμβολιασμό τους», έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος Χιου Ρίμιντον.

Ο Μπιλ Μπόουτελ, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας και σύμβουλος στρατηγικής πολιτικής υγείας, δήλωσε πάντως ότι η διαφήμιση είναι «παρερμηνευμένη με κάθε δυνατό τρόπο».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε ότι άτομα κάτω των 40 ετών θα μπορούσαν να ζητήσουν από τον γενικό ιατρό τους μια δόση AstraZeneca ακόμη και αν δεν ήταν ακόμη επιλέξιμοι να λάβουν εμβόλιο, αντιστρέφοντας μια πολιτική που προηγουμένως έδινε προτεραιότητα σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι επαγγελματίες υγείας και οι ηλικιωμένοι.

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο κρουσμάτων της Covid-19 που έχει καταγράψει μέσα στο 2021, σε μια έξαρση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που αποδίδεται στην ταχεία εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορωνοϊού στο Σίδνεϊ παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα σε καθεστώς lockdown.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ