ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίσθηκε ομαδικός τάφος αμάχων στην Παλμύρα

Εντοπίσθηκε ομαδικός τάφος αμάχων στην Παλμύρα
REUTERS/Omar Sanadiki

Ομαδικός τάφος με τις σορούς 42 αμάχων και στρατιωτικών που εκτελέσθηκαν από τους ISIS ανακαλύφθηκε στην Παλμύρα της Συρίας.

To μακάβριο εύρημα εντοπίσθηκε από τον στρατό μετά την ανακατάληψη της Παλμύρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή.

Την είδηση μετέδωσε και το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε την κάνοντας λόγω για περίπου 40 σορούς.

Τα θύματα, στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες καθώς και μέλη των οικογενειών τους είχαν είτε αποκεφαλιστεί είτε τουφεκιστεί από τους τζιχαντιστές που είχαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη επί δέκα μήνες.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Χομς και ορισμένες αναγνωρίσθηκαν", πρόσθεσε η πηγή.
Το SANA μετέδωσε ότι ο ομαδικός τάφος περιείχε τις σορούς πολλών γυναικών και παιδιών, ανακαλύφθηκε στη βορειοανατολική άκρη της Παλμύρας και πολλά από τα θύματα είχαν αποκεφαλιστεί.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, πρόκειται για τις σορούς αξιωματικών και μελών των οικογενειών τους που εκτελέσθηκαν από τους τζιχαντιστές αφού κατέλαβαν την πόλη πέρυσι τον Μάιο.
"Το ΙΚ εκτέλεσε συνολικά τουλάχιστον 280 ανθρώπους στο διάστημα που είχε υπό την κατοχή του την Παλμύρα", δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ