H Aίγυπτος ζήτησε την έκδοση του αεροπειρατή της Λάρνακας
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου Κώστας Κληρίδης επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος ζήτησε την έκδοση του 59χρονου πολίτη της Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά, ο οποίος κατηγορείται για την αεροπειρατεία στο αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών την Τρίτη.
Σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι οι Αιγυπτιακές αρχές απέστειλαν σχετικό αίτημα και μόλις ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις για τυχόν αδικήματα στα οποία έχουν δικαιοδοσία οι Κυπριακές αρχές, θα αποφασιστεί κατά πόσο θα δικαστεί στην Κύπρο ή θα εκδοθεί.
Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι η έκδοση του Αιγύπτιου είναι θέμα πολιτικής απόφασης και θα γίνει σε συνεννόηση με την κυβέρνηση.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε την Τετάρτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του Μουσταφά.
Επτά καλές ειδήσεις ίσως δεν ακούσατε το 2025 - Εξελίξεις στην επιστημη και το κλίμα
07:14
2025: Τα καλά, τα κακά και τα απρόβλεπτα
07:05
Τέσσερις τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό - Ουκρανική επιδρομή σε λιμάνι της Ρωσίας
07:05
Καιρός: Αλλαγή χρόνου με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ανέμους έως 8 μποφόρ
07:00