ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σώθηκαν όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους που έπεσε - Για «θαύμα» μιλούν οι Αρχές

Ρωσία: Σώθηκαν όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους που έπεσε - Για «θαύμα» μιλούν οι Αρχές
Screen grab

Για «θαύμα» μιλούν στη Ρωσία αναφορικά με τη διάσωση των επιβατών και του πληρώματος επιβατηγού αεροσκάφους  An-28 το οποίο είχε χαθεί από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του σήμερα από το αεροδρόμιο της πόλης Κέντροβι.

Το αεροπλάνο τελικά έκανε αναγκαστική προσγείωση και οι 18 επιβάτες που επέβαιναν σε αυτό, είναι όλοι καλά.

Ο πιλότος του ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφος An-28 Φαρχούχ Χασάνοφ, που αναγκάστηκε να κάνει ανώμαλη προσγείωση εκτός αεροδρομίου, δήλωσε ότι σταμάτησαν και οι δύο κινητήρες του μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο της πόλης Κέντροβι, προσθέτοντας ότι με τα αίτια του ατυχήματος θα ασχοληθεί ειδική επιτροπή.

«Σταμάτησαν και οι δύο κινητήρες. Η επιτροπή θα διερευνήσει τα αίτια. Δεν είχαμε καιρό να σκεφθούμε, έπρεπε να κάνουμε την δουλειά μας. Είμαστε καλά. Όλοι είναι ζωντανοί, υγιείς και αυτό είναι το κύριο», δήλωσε ο Χασάνοφ μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου που μετέφερε τους επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους στην πόλη Τόμσκ, μετά την επιτυχή επιχείρηση διάσωσης.

Το ελικόπτερο ΜΙ-8 με 12 επιβάτες έφθασε στις 18.02 ώρα Ελλάδος στην πόλη Τομσκ, όπου θα εξετασθούν από γιατρούς και εν ανάγκη θα νοσηλευθούν ενώ βρίσκονται ψυχολόγοι για να τους παράσχουν υποστήριξη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

«Όλοι μας πιστέψαμε ότι έγινε θαύμα και ευχαριστούμε τους πιλότους για τον επαγγελματισμό τους που συνέβαλε στο να είναι όλοι ζωντανοί» δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Σεργκέι Ζβάτσκιν.

Κατά την ανώμαλη προσγείωση το αεροσκάφος An-28 αναποδογύρισε.

«Υπέστη ζημιές το ρύγχος του αεροσκάφους, καθώς και το σύστημα προσγείωσης» ανέφερε πηγή στο πρακτορείο TASS, το οποίο έδωσε την δημοσιότητα φωτογραφία με το αεροσκάφος αναποδογυρισμένο.

Νωρίτερα το υπουργείο Εκτάκτων καταστάσεων είχε ανακοινώσει ότι 12 επιβάτες θα μεταφέρονταν από το χωριό Μπακτσάρ στο Τομσκ με ελικόπτερο και έξι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν με λεωφορείο. Συνολικά στο αεροσκάφος επέβαιναν 18 άνθρωποι, εκ των οποίων τρεις μέλη του πληρώματος.

Το ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος An-28 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του σήμερα από το αεροδρόμιο της πόλης Κέντροβι με προορισμό την πόλη Τομσκ, εξέπεμψε σήμα κινδύνου σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από την πόλη Κολπάσεβο, και λίγο αργότερα εντοπίσθηκε το σημείο που πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ