ΚΟΣΜΟΣ

Οργή Μπάιντεν κατά social media για τους 12 «υπερμεταδότες» παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό

Οργή Μπάιντεν κατά social media για τους 12 «υπερμεταδότες» παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό
Pixabay

Εντείνει την πίεση ο Λευκός Οικός στην Σίλικον Βάλεϊ και τους κολοσσούς της τεχνολογίας ζητώντας να καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να μπει «φρένο» στην παραπληροφόρηση για τα εμβόλια μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ξεχωρίζοντας συγκεκριμένα 12 άτομα που ευθύνονται για το 65% της διαδικτυακής παραπληροφόρησης για τη νόσο Covid-19.

Οι μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, που επιτρέπουν να κυκλοφορούν ψευδείς πληροφορίες για τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού, «σκοτώνουν τους ανθρώπους», δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Σκοτώνουν τους ανθρώπους. Η μοναδική πανδημία που έχουμε πλήττει εκείνους που δεν είναι εμβολιασμένοι. Σκοτώνουν τους ανθρώπους» επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος απαντώντας σε δημοσιογράφο, ο οποίος τον ρώτησε ποιο μήνυμα στέλνει στις πλατφόρμες όπως το Facebook.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, είχε στοχοθετήσει συγκεκριμένα το Facebook χθες, Πέμπτη.

«Υπάρχουν περίπου 12 άτομα που παράγουν το 65% της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλοι τους είναι ενεργοί στο Facebook, ενώ ορισμένοι εκδιώχθηκαν από τις άλλες πλατφόρμες» επισήμανε.

Διευκρινίσεις για τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχει δώσει ο Λευκός Οίκος.

Τα εν λόγω στοιχεία προέρχονται από έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Κέντρο Καταπολέμησης Ψηφιακού Μίσους (CCDH) που είχε εκδοθεί τον περασμένο Μάρτιο και εντόπιζε 12 άτομα-«υπερμεταδότες» παραπληροφόρησης κατά των εμβολίων, επισημαίνει σχετικά το CNNi.

Την περίοδο εκείνη η οργάνωση είχε καλέσει το Facebook και το Twitter να κλείσουν τις σελίδες των συγκεκριμένων ατόμων.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος πραταγωνιστεί στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και σε θεωρίες συνωμοσίας.

«Το Facebook πρέπει να ενεργεί γρηγορότερα για να διαγράφει τα επικίνδυνα μηνύματα και αυτά που παραβιάζουν τους κανόνες του, τα οποία παραμένουν, συχνά για πολλές ημέρες. Είναι πολύ μεγάλο διάστημα. Η πληροφορία διακινείται πολύ γρήγορα» υπογράμμισε χθες η Τζεν Ψάκι.

Νωρίτερα σήμερα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναγνώρισε οι εταιρείες «προφανώς έχουν κάνει βήματα», αλλά μπορούν να κάνουν και περισσότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ