ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε τηλεοπτικό σταθμό στην Κύπρο: Τραυματίστηκαν αστυνομικοί - Αναζητούνται 10 άτομα

Επίθεση σε τηλεοπτικό σταθμό στην Κύπρο: Τραυματίστηκαν αστυνομικοί - Αναζητούνται 10 άτομα
Sigma Live

Απίστευτες σκηνές βίας διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακή στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα» της Κύπρου όταν διαδηλωτές εισέβαλλαν προκαλώντας σοβαρές ζημιές εντός και εκτός του κτηρίου. 

Οι ομάδες ατόμων διαμαρτύρονταν για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αστυνομία της Κύπρου αναζητά συνολικά 10 άτομα, ενώ έχει δώσει στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες του, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Ήδη συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν συνολικά 12 αστυνομικοί με τους επτά να μεταφέρονται σε νοσοκομείο, οι δύο εκ των οποίων είναι σοβαρά, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Το συγκρότημά δέχθηκε επίθεση από άτομα, που πέταξαν κροτίδες και προκάλεσαν καταστροφές, τόσο στα αυτοκίνητα του σταθμού, όσο και στο εσωτερικό του κτηρίου.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν αρχικά στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος, ενώ κατόπιν κατευθύνθηκαν εντός του συγκροτήματος, την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία για τα μέτρα κατά της πανδημίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στους εξωτερικούς χώρους.

«Τους φώναζα "θα πεθάνω"»

Τη στιγμή της εισβολής περιέγραψε ο φύλακας, Δημήτρης Σκούρος.

«Είχαμε πληροφορίες ότι θα έρθουν εδώ, πήραμε τα μέτρα μας, είχαμε έρθει από τις 15:00 και κλειδώσαμε το Συγκρότημα παντού. Γύρω στις 20:00 ήρθαν δύο αστυνομικοί με μοτοσικλέτες και με ρώτησαν εάν είναι ασφαλισμένο το συγκρότημα. Τους είπα ναι και έφυγαν. Εν τω μεταξύ ο όχλος ήταν πάνω στο round about και ερχόταν προς εμάς. Τελικά μπήκανε, σπρώξανε τις πόρτες που ήταν ασφαλισμένες με αλυσίδες, έσπασαν τα μπετόν και μπήκαν μέσα» είπε αρχικά ο κ. Σκούρος.

«Το πρώτο που χτύπησαν ήταν την πύλη εδώ. Έριξαν την πρώτη φωτοβολίδα μέσα, πήρε φωτιά η Πύλη. Έκλεισα τον γενικό διακόπτη για να μην προχωρήσει το κακό. Μου έκλεισαν την πόρτα από πίσω και δεν με άφηναν να βγω έξω. Τους λέω "ρε παιδιά θα πεθάνω" και μου απάντησαν "να πεθάνετε όλοι, και εσύ και ο Τσουρούλης. Είσαστε φασίστες"».

«Ήταν όλοι με πέτρες, με τούβλα, δεν μπορείς να φανταστείς τι κρατούσαν πάνω τους. Ήταν όλοι με κουκούλες» κατέληξε ο κ. Σκούρος.

Το μήνυμα Αναστασιάδη

«Η επίθεση που δέχτηκε το Σίγμα, συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό», δήλωσε για πρωτοφανές περιστατικό ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

«Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Αναστασιάδης.

Κυριακίδου: Η ελευθερία του τύπου είναι ιερή

Tην έντονη καταδίκη της για την επίθεση εναντίον του συγκροτήματος «Δίας» στη Λευκωσία, εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twitter, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου τονίζοντας ότι η ελευθερία του τύπου είναι «αδιαπραγμάτευτη στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την άνανδρη επίθεση κατά του συγκροτήματος Δίας-SIGMATV. Η ελευθερία του τύπου είναι ιερή και αδιαπραγμάτευτη στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Τη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19 οφείλουμε να τη δώσουμε όλοι μαζί, με βάση πάντα την επιστήμη» υπογράμμισε η Ευρωπαία Επίτροπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ