ΚΟΣΜΟΣ

Grimes, Bon Iver και άλλοι ενώνουν δυνάμεις με στόχο την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή

Grimes, Bon Iver και άλλοι ενώνουν δυνάμεις με στόχο την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή
Instagram

Οι Grimes, Bon Iver, The 1975 και άλλοι καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας συνεργάζονται για μια έκθεση που εστιάζει στην ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή.

Η έκθεση διοργανώνεται από την πλατφόρμα Undercurrent, που ενώνει την τεχνολογία, τη μουσική και τις οπτικές τέχνες. Οι καλλιτέχνες, μουσικοί, εκπρόσωποι της δημιουργικής σκηνής και εμπειρογνώμονες στον τομέα της κλιματικής αλλαγής καλούνται να παρουσιάσουν διαδραστικές πολυμεσικές εγκαταστάσεις ως απάντηση στην κρίση του κλίματος.

Στόχος της έκθεσης είναι η στήριξη τριών μη κερδοσκοπικών περιβαλλοντικών οργανώσεων, των Ocean Conservancy, Kiss the Ground και Global Forest Generation, που θα προωθήσουν τα τα προγράμματά τους μέσω της πλατφόρμας.

«Είναι μια συναρπαστική στιγμή να δουλεύεις και να πειραματίζεσαι στον χώρο της μουσικής, με την τεχνολογία να αλλάζει γρήγορα τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούμε τέχνη», είπαν οι συνιδρυτές της Undercurrent, Στιβ Μίλτον και Μπρετ Γουόκερ σε δηλώσεις τους στο Variety.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε στους θαυμαστές της μουσικής νέους τρόπους για να βιώσουν τα έργα καλλιτεχνών που αγαπούν και ελπίζουμε ότι οι δημιουργίες τους θα κινητοποιήσουν για δράση γύρω από το κλίμα».

Η έκθεση της Undercurrent θα εγκαινιαστεί στις 9 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη στο Μπρούκλιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ