ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εκ νέου επιβολή απαγορεύσεων κυκλοφορίας

Γαλλία: Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εκ νέου επιβολή απαγορεύσεων κυκλοφορίας
AP Photo/Manu Fernandez

Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέας επιβολής μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Γαλλία για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού,  καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται, δήλωσε στο BFM TV ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.

Η Γαλλία κατέγραψε χθες, Κυριακή, περισσότερα από 12.500 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ επρόκειτο για την τρίτη ημέρα που ο αριθμός τους ξεπερνούσε τις 10.000, καθώς η ταχεία εξάπλωση του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σημείωσε εξάλλου ότι η επιβολή από τη Βρετανία περιορισμών σε αυτούς που φθάνουν στη χώρα από τη Γαλλία φαίνεται μάλλον «υπερβολική».

Το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι όσοι έρχονται από τη Γαλλία θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα για 10 ημέρες μετά την είσοδό τους στη Βρετανία.

«Δεν πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στηρίζονται απολύτως σε επιστημονικές βάσεις. Τις βρίσκουμε υπερβολικές», πρόσθεσε στις δηλώσεις που έκανε στο BFM TV.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ