Φονικές πλημμύρες στη Γερμανία: Τους 165 έφτασαν οι νεκροί
Τους 165 έφτασε ο απολογισμός των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στη δυτική Γερμανία, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, ενώ πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι.
Στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο, που επλήγη περισσότερο από τις φονικές καταιγίδες, «ο αριθμός των νεκρών φτάνει πλέον τους 117», έναντι 112 προηγουμένως, «ενώ υπάρχουν και 749 τραυματίες», ανακοίνωσε η Βερένα Σόιερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κόμπλεντς.
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ αναμένεται να μεταβεί σήμερα στις πληγείσες περιοχές, κυρίως στο Μπαντ Νόιεναρ- Άρβαϊλερ, μία από τις κοιλάδες που πλημμύρισαν.
Εξάλλου χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε το Σουλντ στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο και διαβεβαίωσε τους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα τους προσφέρει βοήθεια.
Η Γερμανία παραμένει σε κατάσταση σοκ μετά τη χειρότερη φυσική καταστροφή που έχει αντιμετωπίσει στη σύγχρονη ιστορία της.
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 58χρονου ψυχολόγου στην Αργολίδα
20:07
Μυστηριώδεις θάνατοι ταράνδων στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ - Σε εγρήγορση οι νορβηγικές Αρχές
19:52
Θεμέλια αρχαίας γέφυρας, πολεμικά πλοία και μαμούθ αναδύθηκαν στον Δούναβη λόγω της χαμηλής στάθμης
19:41
Μεντβέντεφ κατά Ιαπωνίας για τη Χιροσίμα: «Υποτελής των ΗΠΑ - Θα μετατραπεί σε ρόνιν»
19:28