Πλημμύρες Γερμανία - Άλτμαϊερ: Ορθώς ζήτησε συγγνώμη ο υποψήφιος καγκελάριος Λάσετ
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και υποψήφιος καγκελάριος των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ, ορθώς ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου του προέδρου Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Πέτερ Άλτμαϊερ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Άρμιν Λάσετ γελούσε κατά στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου του προέδρου Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ το Σάββατο για τα θύματα της θεομηνίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πέτερ Αλτμάϊερ, είναι επίσης Χριστιανοδημοκράτης.
«Προφανώς, πολλοί πολίτες, οι οποίοι το πρόσεξαν, αισθάνθηκαν πολύ ενοχλημένοι. Ήταν καλό λοιπόν που ο Άρμιν Λάσετ ενήργησε σωστά (και ζήτησε συγγνώμη), δήλωσε ο Άλτμαϊερ στην εφημερίδα «Bild».
Ο ίδιος είπε πως είδε την συγκεκριμένη σκηνή, που ο Λάσετ γελούσε, αργότερα στο διαδίκτυο.
«Και νομίζω ότι είναι καλό και σωστό που ο Άρμιν Λάσετ ζήτησε συγγνώμη, αφού κάτι τέτοιο δεν άρμοζε στην περίσταση. Και πιστεύω ότι ήταν ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, που είναι πραγματικά δύσκολο να την παρακολουθήσει κανείς».
Ο υπουργός εξέφρασε επίσης κατανόηση για την κριτική την οποία άσκησαν τα μέσα ενημέρωσης για τη συμπεριφορά του Λάσετ.
«Ως πολιτικοί πρέπει να ζούμε με το γεγονός ότι η συμπεριφορά μας παρατηρείται, ότι σχολιάζεται. Αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα. Η κυρία Μπέρμποκ πρέπει επίσης να ανέχεται το γεγονός ότι η συμπεριφορά της παρατηρείται και σχολιάζεται», τόνισε ο Άλτμαϊερ.
Καλιφόρνια: Ένοπλος συνελήφθη σε γήπεδο γκολφ του Τραμπ, πριν από επίσκεψη του αμερικανού προέδρου
07:56
Στις 11:00 η Διυπουργική σύσκεψη για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων
07:45
Τραμπ: Ή ανοίγουν τα στενά του Ορμούζ ή το Ιράν θα δεχτεί πολύ δυνατά πλήγματα
07:35
Λακωνία: Ομολόγησε ο 55χρονος- Έκρυβε τον νεκρό πατέρα του σε καταψύκτη για να παίρνει δύο συντάξεις
07:25