ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία- Κορωνοϊός: Συνεχίζεται το lockdown σε δύο πολιτείες καθώς το στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται

Αυστραλία- Κορωνοϊός: Συνεχίζεται το lockdown σε δύο πολιτείες καθώς το στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται
AP Photo

Δύο από τις έξι πολιτείες στην Αυστραλία βρίσκονται σήμερα σε lockdown, καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού εξαπλώνεται, με την πολιτεία Βικτόρια να παρατείνει το lockdown για επτά ημέρες και τη Νότια Αυστραλία να ανακοινώνει ένα lockdown διάρκειας μιας εβδομάδας, ενώ το Σίδνεϊ βρίσκεται σε lockdown πέντε εβδομάδων.

Η πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία που έχει πρωτεύουσα το Σίδνεϊ, μάχεται κατά του μεγαλύτερου ξεσπάσματος της COVID-19, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης να ξεπερνάει τα 1.400 κρούσματα.

Οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφεραν σήμερα μία μικρή μείωση, με την πολιτεία να βρίσκεται στην τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής του lockdown.

Η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε σήμερα 78 κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 τοπικής μετάδοσης, έναντι 98 κρουσμάτων την προηγούμενη ημέρα.

«Βλέπουμε περισσότερες νοσηλείες στα νοσοκομεία, περισσότερες εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας, περισσότερους ανθρώπους στους αναπνευστήρες», δήλωσε σήμερα στο Σίδνεϊ η Κέρι Τσαντ, επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας στη Νέα Νότια Ουαλία, κάνοντας αναφορά στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Τουλάχιστον 21 από τα νέα κρούσματα αφορούσαν άτομα που είχαν επαφή με την κοινότητα αφού είχαν μολυνθεί, ενώ σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός αυτός θα πρέπει να μηδενιστεί, ώστε να γίνει άρση των περιορισμών του lockdown.

Το πενθήμερου lockdown στη Βικτόρια είχε προγραμματιστεί για να τερματιστεί σήμερα το βράδυ, αλλά σύμφωνα με τις αρχές είναι αναγκαίο να παραταθεί για επτά ημέρες.

«Υπάρχουν συρροές μετάδοσης που δεν έχουν ακόμη περιοριστεί, άλλες τις οποίες δε γνωρίζουμε, και αν ανοίξουμε θα δούμε πόσο γρήγορα αυτό μεταδίδεται, θα δούμε πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε σήμερα στη Μελβούρνη, ο πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτόρια Ντάνιελ Άντριους.

«Η ταχύτητα με την οποία αυτό έχει μεταδοθεί μέσα στην κοινότητα της πολιτείας Βικτόρια επιβεβαιώνει ότι πράξαμε το σωστό με το lockdown, ενώ επίσης είναι λυπηρή η επιβεβαίωση ότι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εννέα περιστατικά μόλυνσης αναφέρθηκαν στη Βικτόρια, έναντι 13 περιστατικών μόλυνσης την προηγούμενη ημέρα, ακολουθώντας την πτωτική τάση του συνολικού αριθμού των μολύνσεων, σε περισσότερες από 80. Από τα νέα κρούσματα, όλα εκτός από ένα συνδέθηκε στο ξέσπασμα της τρέχουσας περιόδου, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Οι περιοχές που έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό στη Βικτόρια έχουν αυξηθεί σε περισσότερες από 300, από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα περιστατικά μόλυνσης πριν από μία εβδομάδα, ενώ συνδέθηκαν με μία ομάδα μεταφορέων επίπλων από το Σίδνεϊ που είχε μολυνθεί.

Η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας εισήλθε σε ένα επταήμερο lockdown μετά τον εντοπισμό νέων περιστατικών μόλυνσης από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα. Οι αρχές έχουν μέχρι τώρα εντοπίσει πέντε περιστατικά μόλυνσης που σχετίζονται με αυτή την εστία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ