ΚΟΣΜΟΣ

Σε σοκ η Σιγκαπούρη: 13χρονος μαθητής δολοφονήθηκε από άλλον ανήλικο μέσα στο σχολείο

Σε σοκ η Σιγκαπούρη: 13χρονος μαθητής δολοφονήθηκε από άλλον ανήλικο μέσα στο σχολείο
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Yong Teck Lim

Ένας 16χρονος μαθητής κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 13χρονου σε σχολείο της Σιγκαπούρης, σε μια υπόθεση που έχει σοκάρει τη χώρα, η οποία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο.

Η αστυνομία, που κλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο φημισμένο River Valley High School βρήκε το πτώμα του 13χρονου αγοριού μέσα στο μπάνιο. Ένα τσεκούρι βρέθηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Οι αρχικές έρευνες διαπίστωσαν ότι τα δύο αγόρια δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Η ακραία βία στα σχολεία είναι εξαιρετικά σπάνια στη Σιγκαπούρη, η οποία έχει ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας ενώ θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στον κόσμο.

Την ώρα του συμβάντος, πανικόβλητοι μαθητές, που κρατήθηκαν στις τάξεις τους έστελναν μηνύματα τους φίλους και τους γονείς τους, με κάποιους να μεταφέρουν ότι είχαν δει ένα άτομο να κρατάει ένα τσεκούρι.

Μετά τη σύλληψη του κατηγορουμένου οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στη Σιγκαπούρη ο φόνος τιμωρείται ακόμη και με θανατική ποινή. Δεδομένου όμως ότι ο κατηγορούμενος είναι ανήλικος, θεωρείται πιο πιθανό να του επιβληθούν ισόβια.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πληροφορίες ο 16χρονος είχε ψυχολογικά προβλήματα και υπήρξε τρόφιμος σε κέντρο ψυχικής υγείας, μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας το 2019.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών ο κατηγορούμενος είχε αγοράσει το τσεκούρι online.

Το περιστατικό προκάλεσε έντονες συζητήσεις στο Διαδίκτυο σχετικά με την ασφάλεια του σχολείου και την ψυχική υγεία των μαθητών. Ορισμένοι έθεσαν επίσης ερωτήματα σχετικά με το πώς ο ανήλικος κατηγορούμενος μπόρεσε να αγοράσει το τσεκούρι.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, τόσο το θύμα όσο και ο θύτης δεν μπορούν να κατονομαστούν, αφού είναι ανήλικοι.

Με πληροφορίες από CNN, BBC

ΔΗΜΟΦΙΛΗ