ΚΟΣΜΟΣ

Η πολύτιμη βοήθεια παιδιών στην αστυνομία για τη σύλληψη υπόπτων

Η πολύτιμη βοήθεια παιδιών στην αστυνομία για τη σύλληψη υπόπτων
Παιδιά σχηματίζουν βέλος για να δείξουν που κατευθύνονται ύποπτοι Video grab

Μια περίεργη τροπή πήρε το παιχνίδι μιας παρέας παιδιών, σε ένα μικρό χωριό έξω από το Λονδίνο. Οικογένειες είχαν συγκεντρωθεί σε ένα μικρό χωριό στο Σάρεϊ, για το παραδοσιακό κυνήγι των πασχαλινών αυγών, όμως αντί του καθιερωμένου παιχνιδιού της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών, βρέθηκαν να κυνηγούν... διαρρήκτες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ελικόπτερο της αστυνομίας άρχισε να πετά πάνω από το μικρό χωριό, κυνηγώντας διαρρήκτες που είχαν εισβάλλει σε κοντινό κτίριο.

Η παρέα των παιδιών, άκουσε να πετά το ελικόπτερο από πάνω τους, ενώ ταυτόχρονα αντιλήφθηκαν δύο άνδρες να τρέχουν σε ένα χωράφι κι αμέσως κατάλαβαν ότι μόλις είχαν γίνει μάρτυρες μιας καταδίωξης.

Αμέσως τα παιδιά ξάπλωσαν στο έδαφος και με τα σώματά τους σχημάτισαν ένα βέλος, το οποίο έδειχνε προς την κατεύθυνση που έτρεχαν οι διαρρήκτες, και όπως τόνισε η αστυνομία του Σάρεϊ σε σχετική ανακοίνωσή της, το πλήρωμα του ελικοπτέρου ενημέρωσε σχετικά τις δυνάμεις που βρίσκονταν στο έδαφος, με αποτέλεσμα μετά από λίγο οι δύο ύποπτοι να συλληφθούν.

Οι αστυνομικοί εκτίμησαν ιδιαίτερα τη συνδρομή των παιδιών στην έρευνά τους και όπως χαρακτηριστικά είπε ο στρατηγός Πολ Σόχον, «το τελευταίο πράγμα που περίμενε η παρέα των παιδιών ήταν να αφήσουν το κυνήγι των πασχαλινών αυγών για να βοηθήσουν την αστυνομία στην καταδίωξη των υπόπτων, όμως η βοήθειά τους είναι ανεκτίμητη».

Kids form human arrow to point police chopper toward suspects on the run, By Tiffany Ap, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ