ΚΟΣΜΟΣ

«Απουσία ανθρωπιάς»: Ζευγάρι Αυστραλών κρατούσε ως σκλάβα Ινδή γυναίκα επί οχτώ χρόνια

«Απουσία ανθρωπιάς»: Ζευγάρι Αυστραλών κρατούσε ως σκλάβα Ινδή γυναίκα επί οχτώ χρόνια
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Σε οχτώ χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε μια γυναίκα στη Μελβούρνη καθώς κρατούσε αιχμάλωτη την οικιακή της βοηθό σε συνθήκες σκλαβιάς για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Kumuthini Kannan κατά τη διάρκεια της δίκης δεν έδειξε κανένα σημάδι μεταμέλειας, τύψεων ή θλίψης.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη σε ηθικό επίπεδο σε σχέση με τον σύζυγό της, Kandasamy Kannan, καθώς θεωρήθηκε ως επιρρεπής σε κάποιο βαθμό επιβολής από τη σύζυγό του και με αδύναμο χαρακτήρα.

Το ζευγάρι καταδικάστηκε για υποδούλωση μιας ευάλωτης γυναίκας από την Ινδία στο σπίτι τους στο Mount Waverley μεταξύ 2007 – 2015.

Η γυναίκα πρέπει τώρα να εκτίσει τουλάχιστον το μισό της ποινής της, ενώ ο σύζυγος πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον τρία χρόνια από τα έξι στα οποία καταδικάστηκε.

«Κανείς δεν εξέφρασε κάποιο αίσθημα λύπης ή μετάνοιας – πρόκειται για μια αρκετά αξιοσημείωτη απουσία ανθρωπιάς», δήλωσε ο δικαστής Τζον Τσάμπιον στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώρια, την Τετάρτη.

Το ζευγάρι φαίνεται ακόμη ότι παραμελούσε συστηματικά τα τρία παιδιά τους, όλα με ειδικές ανάγκες, αποφάνθηκε το δικαστήριο: «Η κύρια μέριμνά σας ήταν εσείς οι ίδιοι. Εκμεταλλευτήκατε κατάφορα ένα ευάλωτο άτομο, θα έπρεπε να ντρέπεστε. Είμαι πεπεισμένος ότι και οι δύο σας πιστεύετε ότι δεν έχετε κάνει κανένα λάθος.

Το θύμα ήρθε στην Αυστραλία για να ζήσει με τους Kannans το 2002 και το 2004 και επέστρεψε με τουριστική βίζα ισχύος ενός μήνα το 2007, σύμφωνα με την Guardian.

Παρά τις εκκλήσεις της να της επιτραπεί να επιστρέψει στην οικογένειά της, η γυναίκα από το 2007 και έπειτα αναγκαζόταν να εργάζεται μέχρι και 23 ώρες την ημέρα, φροντίζοντας τα παιδιά της οικογένειας, μαγειρεύοντας, καθαρίζοντας και κάνοντας αγγαρείες.

Ως «ανταμοιβή» της πέταγαν τσάι, την χτυπούσαν με παγωμένο κοτόπουλο και όταν οι συγγενείς της ζήτησαν την επιστροφή της, εκείνοι απάντησαν με βρισιές. Η γυναίκα πληρωνόταν με 3,36 δολάρια τη μέρα.

Τον Ιούλιο του 2015, η γυναίκα, η οποία είναι τώρα γύρω στα 60, κατέληξε στο νοσοκομείο όταν κατέρρευσε εξαιτίας της κακής σίτισης και των κακουχιών, ενώ αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη.

Το δικαστήριο επέκρινε έντονα και την υπηρεσία μετανάστευσης της χώρας επειδή δεν ήλεγξε ποτέ τη λήξη της βίζας της γυναίκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ